Рецепт Різотто з зеленим горошком і креветками фото

Різотто з зеленим горошком і креветками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Бобові, Креветки, Морепродукти, Крупи, Мал, Горох
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Різотто

Шанувальникам італійської кухні хочу запропонувати приголомшливу ідею, як приготувати різотто з зеленим горошком і креветками в домашніх умовах. Неймовірно ніжне, ароматне і надзвичайно красивий.

Для цього рецепта рекомендую використовувати рис арборіо або інший сорт короткозерністого рису, відповідний для різотто. Сам процес приготування хоч і може здатися складним, але це тільки на перший погляд:) Щоб бульйон вийшов насиченим, додайте не тільки овочі і креветки, але і побільше спецій: лавровий лист, запашний перець і т. d. Але про все розповім по порядку.

  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука(+ 1 для бульйону)
  • Мал - 1.5 склянки
  • Біле сухе вино - 1 Склянка
  • Тархуна - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Креветки - 350 грам
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Сіль, часник і спеції - За смаком
різотто з зеленим горошком і креветками - фото крок 1
1. Ось такі інгредієнти ми буде використовувати під час приготування різотто з зеленим горошком і креветками.
різотто з зеленим горошком і креветками - фото крок 2
2. Насамперед потрібно зварити бульйон. Очистіть креветки і панцири викладіть в сотейник або каструльку. Додайте цибулю, часник і спеції. Влийте 4 склянки води і посоліть. Після закипання варіть на середньому вогні 15-20 хвилин.
різотто з зеленим горошком і креветками - фото крок 3
3. Паралельно розігрійте ложку оливкової олії і обсмажте подрібнену цибулю пару хвилин. Після всипте рис і ще 2-3 хвилини обсмажують, помішуючи. Готовий бульйон процідити.
різотто з зеленим горошком і креветками - фото крок 4
4. Влийте в рис вино, дайте йому повністю вбратися. Після вливайте невеликими порціями і млоїте різотто на повільному вогні.
різотто з зеленим горошком і креветками - фото крок 5
5. Коли рис майже готовий, на окремій сковороді обсмажте на олії креветки до рум'яності. Додайте сік і цедру половинки лимона, сіль і за бажанням перець.
різотто з зеленим горошком і креветками - фото крок 6
6. В різотто додайте горошок. Для більш інтенсивного кольору частину можна подрібнити в блендері, а частина додати цілком.
різотто з зеленим горошком і креветками - фото крок 7
7. Томіть кілька хвилин до готовності горошку. В кінці додайте зелень.
різотто з зеленим горошком і креветками - фото крок 8
8. Викладіть на тарілку для подачі різотто і зверху додайте креветки. Смачного!

Схожі рецепти