Різотто з зеленим горошком і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Шанувальникам італійської кухні хочу запропонувати приголомшливу ідею, як приготувати різотто з зеленим горошком і креветками в домашніх умовах. Неймовірно ніжне, ароматне і надзвичайно красивий.
Для цього рецепта рекомендую використовувати рис арборіо або інший сорт короткозерністого рису, відповідний для різотто. Сам процес приготування хоч і може здатися складним, але це тільки на перший погляд:) Щоб бульйон вийшов насиченим, додайте не тільки овочі і креветки, але і побільше спецій: лавровий лист, запашний перець і т. d. Але про все розповім по порядку.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука(+ 1 для бульйону)
- Мал - 1.5 склянки
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Тархуна - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Креветки - 350 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Сіль, часник і спеції - За смаком
1. Ось такі інгредієнти ми буде використовувати під час приготування різотто з зеленим горошком і креветками.
2. Насамперед потрібно зварити бульйон. Очистіть креветки і панцири викладіть в сотейник або каструльку. Додайте цибулю, часник і спеції. Влийте 4 склянки води і посоліть. Після закипання варіть на середньому вогні 15-20 хвилин.
3. Паралельно розігрійте ложку оливкової олії і обсмажте подрібнену цибулю пару хвилин. Після всипте рис і ще 2-3 хвилини обсмажують, помішуючи. Готовий бульйон процідити.
4. Влийте в рис вино, дайте йому повністю вбратися. Після вливайте невеликими порціями і млоїте різотто на повільному вогні.
5. Коли рис майже готовий, на окремій сковороді обсмажте на олії креветки до рум'яності. Додайте сік і цедру половинки лимона, сіль і за бажанням перець.
6. В різотто додайте горошок. Для більш інтенсивного кольору частину можна подрібнити в блендері, а частина додати цілком.
7. Томіть кілька хвилин до готовності горошку. В кінці додайте зелень.
8. Викладіть на тарілку для подачі різотто і зверху додайте креветки. Смачного!