Картопляний пиріг з зеленим горошком
(покроковий рецепт з фото)
Подивіться, як приготувати картопляний пиріг із зеленим горошком, він сподобається всій родині своїм смаком і ароматом. І це відмінне блюдо для «шведського» столу, адже його можна приготувати заздалегідь.
За бажанням можна додати в картопля приправу каррі, для НЕ вегетаріанців - шинку. З такого картопляного тіста можна приготувати не пиріг, а котлетки. Страві дайте охолонути протягом години, тому що остиглий пиріг смачніше, і подавайте його зі свіжими салатами або консервованими овочами.
- Картопля - 1, 2 кілограма (жовтий )
- Горошок зелений - 300 грам (можна заморожений)
- Сир копчений - 150 грам (можна плавлений)
- Сир пармезан - 2 Ст. Ложки (тертий)
- Сухарі паніровочні - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 70 грам(50 г - в пюре і 20 г на поверхню)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Очистіть і промийте під проточною водою картопля, поріжте його на шматочки однакового розміру. Покладіть в каструлю з киплячою, підсоленою водою і варіть близько 20-30 хвилин. Одночасно покладіть горох в каструлю з підсоленою водою і варіть його близько 10 хвилин. Відварені овочі процідіть.
2. З картоплі зробіть пюре, добавьте половину тертого пармезана, сіль, перець чорний мелений, вершкове масло і все перемішайте.
3. Додайте відварений зелений горошок.
4. Окремо в мисці збийте яйце, влейте молоко, додайте копчений сир, нарізаний кубиками. Додайте цю суміш до картоплі з горошком, все перемішайте.
5. Викладіть картопляне тісто в форму для запікання, розрівняйте, посипте поверхню панірувальними сухарями, тертим пармезаном і покладіть невеликі шматочки вершкового масла.
6. Випікайте картопляний пиріг при температурі 180-190 градусів протягом 25 хвилин. Готовому пирогу дайте охолонути і подавайте на стіл. Смачного!