Рецепт Картопляний пиріг з зеленим горошком фото

Картопляний пиріг з зеленим горошком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Картопля , Бобові , Горох
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пироги , Запіканка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Подивіться, як приготувати картопляний пиріг із зеленим горошком, він сподобається всій родині своїм смаком і ароматом. І це відмінне блюдо для «шведського» столу, адже його можна приготувати заздалегідь.

Опис приготування:

За бажанням можна додати в картопля приправу каррі, для НЕ вегетаріанців - шинку. З такого картопляного тіста можна приготувати не пиріг, а котлетки. Страві дайте охолонути протягом години, тому що остиглий пиріг смачніше, і подавайте його зі свіжими салатами або консервованими овочами.

  • Картопля - 1, 2 кілограма (жовтий )
  • Горошок зелений - 300 грам (можна заморожений)
  • Сир копчений - 150 грам (можна плавлений)
  • Сир пармезан - 2 Ст. Ложки (тертий)
  • Сухарі паніровочні - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 70 грам(50 г - в пюре і 20 г на поверхню)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
картопляний пиріг з зеленим горошком - фото крок 1
1. Очистіть і промийте під проточною водою картопля, поріжте його на шматочки однакового розміру. Покладіть в каструлю з киплячою, підсоленою водою і варіть близько 20-30 хвилин. Одночасно покладіть горох в каструлю з підсоленою водою і варіть його близько 10 хвилин. Відварені овочі процідіть.
картопляний пиріг з зеленим горошком - фото крок 2
2. З картоплі зробіть пюре, добавьте половину тертого пармезана, сіль, перець чорний мелений, вершкове масло і все перемішайте.
картопляний пиріг з зеленим горошком - фото крок 3
3. Додайте відварений зелений горошок.
картопляний пиріг з зеленим горошком - фото крок 4
4. Окремо в мисці збийте яйце, влейте молоко, додайте копчений сир, нарізаний кубиками. Додайте цю суміш до картоплі з горошком, все перемішайте.
картопляний пиріг з зеленим горошком - фото крок 5
5. Викладіть картопляне тісто в форму для запікання, розрівняйте, посипте поверхню панірувальними сухарями, тертим пармезаном і покладіть невеликі шматочки вершкового масла.
картопляний пиріг з зеленим горошком - фото крок 6
6. Випікайте картопляний пиріг при температурі 180-190 градусів протягом 25 хвилин. Готовому пирогу дайте охолонути і подавайте на стіл. Смачного!

Схожі рецепти