Курка з рисом і зеленим горошком
(покроковий рецепт з фото)
Хочете готовий вечерю чи обід всього лише в одній сковороді? Це зовсім не вигадка, а реальність. Скористайтеся рецептом, як приготувати курку з рисом і зеленим горошком, і переконайтеся в цьому особисто.
Можна використовувати будь-який рис для приготування страви, також, як і будь-які частини курки: стегна, гомілки, окосту, філе, крила. Додайте будь-які відповідні спеції до м'яса. У вас вийде 4 порції страви. Подавайте рис з куркою відразу після приготування.
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Курячі стегна - 4 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Кмин мелений - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Мал (жасмин) - 1, 5 склянки
- Заморожений горошок - 1, 5 склянки
- Бульйон - 2, 5 склянки
- Петрушка - За смаком
1. Вимийте стегна, витріть їх серветками. Посипте м'ясо з двох сторін сіллю і перцем.
2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть стегна шкірою вниз і обсмажуйте до рум'яної скоринки, потім переверніть на іншу сторону.
3. Перекладіть м'ясо зі сковороди, а в сковороду додайте подрібнений часник, kurkumu, кмин, корицю, перемішайте і обсмажуйте 30-60 секунд.
4. Влийте в сковороду курячий бульйон, наскрібши по дну сковороди.
5. Всипте рис і зелений горошок, перемішайте.
6. Викладіть курячі стегна в сковороду до рису і горошку, поставте її на середній вогонь і доведіть до кипіння.
7. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 25 хвилин, потім вимкніть вогонь і залиште так ще на 10 хвилин.
8. Зніміть кришку і за допомогою вилки трохи розпушити рис.
9. Подавайте блюдо відразу після приготування, прикрасивши його петрушкою.