Рецепт Курка з рисом і зеленим горошком фото

Курка з рисом і зеленим горошком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Бобові , Курка , Крупи , Курячі стегенця , Мал , Горох
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 хв.

Хочете готовий вечерю чи обід всього лише в одній сковороді? Це зовсім не вигадка, а реальність. Скористайтеся рецептом, як приготувати курку з рисом і зеленим горошком, і переконайтеся в цьому особисто.

Опис приготування:

Можна використовувати будь-який рис для приготування страви, також, як і будь-які частини курки: стегна, гомілки, окосту, філе, крила. Додайте будь-які відповідні спеції до м'яса. У вас вийде 4 порції страви. Подавайте рис з куркою відразу після приготування.

  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Курячі стегна - 4 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Часник - 2 зубчики
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Кмин мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Мал (жасмин) - 1, 5 склянки
  • Заморожений горошок - 1, 5 склянки
  • Бульйон - 2, 5 склянки
  • Петрушка - За смаком
курка з рисом і зеленим горошком - фото крок 1
1. Вимийте стегна, витріть їх серветками. Посипте м'ясо з двох сторін сіллю і перцем.
курка з рисом і зеленим горошком - фото крок 2
2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть стегна шкірою вниз і обсмажуйте до рум'яної скоринки, потім переверніть на іншу сторону.
курка з рисом і зеленим горошком - фото крок 3
3. Перекладіть м'ясо зі сковороди, а в сковороду додайте подрібнений часник, kurkumu, кмин, корицю, перемішайте і обсмажуйте 30-60 секунд.
курка з рисом і зеленим горошком - фото крок 4
4. Влийте в сковороду курячий бульйон, наскрібши по дну сковороди.
курка з рисом і зеленим горошком - фото крок 5
5. Всипте рис і зелений горошок, перемішайте.
курка з рисом і зеленим горошком - фото крок 6
6. Викладіть курячі стегна в сковороду до рису і горошку, поставте її на середній вогонь і доведіть до кипіння.
курка з рисом і зеленим горошком - фото крок 7
7. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 25 хвилин, потім вимкніть вогонь і залиште так ще на 10 хвилин.
курка з рисом і зеленим горошком - фото крок 8
8. Зніміть кришку і за допомогою вилки трохи розпушити рис.
курка з рисом і зеленим горошком - фото крок 9
9. Подавайте блюдо відразу після приготування, прикрасивши його петрушкою.

Схожі рецепти