Рецепт Різотто з горошком фото

Різотто з горошком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Бобові, Крупи, Мал, Горох
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Новий рік
Гарячі страви, Різотто

Яскравий і соковитий зелений горошок стане відмінним доповненням до різотто, він зробить його смак набагато цікавіше і більш насиченим. Приготуйте таке ароматне блюдо своїм домашнім, і вони залишаться задоволені.

Є у мене одна дуже хороша ідея для ситного і смачного вечері, хочу поділитися нею з вами і розповісти, як зробити різотто з горошком. В італійській кухні це блюдо одне з найлегших в приготуванні, як мені здається. Найголовніше тут - це вибрати правильний рис, в нашому простому рецепті різотто з горошком найкраще використовувати сорт "арбор", з ним консистенція страви виходить ідеальною. Обов'язково спробуйте зробити таке різотто з горошком в домашніх умовах, мені здається, це блюдо відмінно підходить для початківців господарок і не тільки.

  • Рис "арбор" - 200 грам
  • Вода - 700 мілілітрів (або овочевий бульйон)
  • Сік томатний - 170 мілілітрів
  • Горошок зелений - 130 грам (заморожений)
  • Цибуля ріпчаста - 50 грам
  • Сир "пармезан" - 60 грам
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
різотто з горошком - фото крок 1
Перш за все підготуємо все необхідне. Промивати рис не потрібно, а ось заморожений горошок можна попередньо проварити недовгий час - хвилини 2-3.
різотто з горошком - фото крок 2
Далі ми ставимо але вогонь сковороду з товстими стінками і розтоплюємо в ній 20 грам вершкового масла, додаємо оливкова. У цю суміш масел викладаємо нарізаний невеликими кубиками ріпчасту цибулю і смажимо його майже до прозорості.
різотто з горошком - фото крок 3
До напівпрозорому цибулі додаємо рис, смажимо все разом 1-2 хвилини.
різотто з горошком - фото крок 4
Потім виливаємо на сковороду томатний сік, тушкуємо все ще пару хвилин, помішуючи. Взагалі в процесі приготування різотто рис потрібно заважати якомога частіше, майже постійно.
різотто з горошком - фото крок 5
Тепер ми вливаємо але сковороду 2 столові ложки гарячої води (кип'яченої) або овочевого бульйону. Готуємо рис, поки рідина не випарується, потім знову додаємо трохи води і так повторюємо до тих пір, поки рис не буде майже готовий (він повинен бути м'який зовні і трохи твердоватий всередині). І ще раз повторю, рис потрібно постійно помішувати дерев'яною лопаткою.
різотто з горошком - фото крок 6
У майже готові рис викладаємо зелений горошок і вершкове масло, солимо все за смаком і перемішуємо.
різотто з горошком - фото крок 7
У самому кінці додаємо тертий пармезан і вимикаємо вогонь. Взагалі, рис в різотто повинен бути злегка недовареним (аль денте, як кажуть італійці), але ви завжди можете довести страву до потрібної вам консистенції, на смак різотто це не сильно вплине.
різотто з горошком - фото крок 8
Відразу ж розкладаємо гаряче блюдо по тарілках, посипаємо різоото свіжою зеленню і тертим сиром "пармезан" . Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти