Різотто з горошком
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий і соковитий зелений горошок стане відмінним доповненням до різотто, він зробить його смак набагато цікавіше і більш насиченим. Приготуйте таке ароматне блюдо своїм домашнім, і вони залишаться задоволені.
Є у мене одна дуже хороша ідея для ситного і смачного вечері, хочу поділитися нею з вами і розповісти, як зробити різотто з горошком. В італійській кухні це блюдо одне з найлегших в приготуванні, як мені здається. Найголовніше тут - це вибрати правильний рис, в нашому простому рецепті різотто з горошком найкраще використовувати сорт "арбор", з ним консистенція страви виходить ідеальною. Обов'язково спробуйте зробити таке різотто з горошком в домашніх умовах, мені здається, це блюдо відмінно підходить для початківців господарок і не тільки.
- Рис "арбор" - 200 грам
- Вода - 700 мілілітрів (або овочевий бульйон)
- Сік томатний - 170 мілілітрів
- Горошок зелений - 130 грам (заморожений)
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Сир "пармезан" - 60 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Перш за все підготуємо все необхідне. Промивати рис не потрібно, а ось заморожений горошок можна попередньо проварити недовгий час - хвилини 2-3.
Далі ми ставимо але вогонь сковороду з товстими стінками і розтоплюємо в ній 20 грам вершкового масла, додаємо оливкова. У цю суміш масел викладаємо нарізаний невеликими кубиками ріпчасту цибулю і смажимо його майже до прозорості.
До напівпрозорому цибулі додаємо рис, смажимо все разом 1-2 хвилини.
Потім виливаємо на сковороду томатний сік, тушкуємо все ще пару хвилин, помішуючи. Взагалі в процесі приготування різотто рис потрібно заважати якомога частіше, майже постійно.
Тепер ми вливаємо але сковороду 2 столові ложки гарячої води (кип'яченої) або овочевого бульйону. Готуємо рис, поки рідина не випарується, потім знову додаємо трохи води і так повторюємо до тих пір, поки рис не буде майже готовий (він повинен бути м'який зовні і трохи твердоватий всередині). І ще раз повторю, рис потрібно постійно помішувати дерев'яною лопаткою.
У майже готові рис викладаємо зелений горошок і вершкове масло, солимо все за смаком і перемішуємо.
У самому кінці додаємо тертий пармезан і вимикаємо вогонь. Взагалі, рис в різотто повинен бути злегка недовареним (аль денте, як кажуть італійці), але ви завжди можете довести страву до потрібної вам консистенції, на смак різотто це не сильно вплине.
Відразу ж розкладаємо гаряче блюдо по тарілках, посипаємо різоото свіжою зеленню і тертим сиром "пармезан" . Приємного всім апетиту!