Різотто з креветками і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Приготування різотто - справа не зовсім просте. Для нього потрібен спеціальний рис, креветки вибирайте найменші. Записуйте рецепт, як приготувати різотто з креветками і зеленню.
Якщо не знайшли маленькі креветки, тоді розріжте ті, що у вас є. Приготування зажадає від вас часу. Готову страву подавайте відразу після приготування. Є багато різновидів цієї страви: з морепродуктами, з грибами та інше. Страву можна подавати як основну або як гарнір.
- Мал - 1 Склянка (для ризотто )
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Luk-salotų - 1 штука
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Бульйон з морепродуктів - 230 грам (можна замінити овочевим, м'ясним бульйоном, рибним)
- Вода - 4 склянки
- Дрібні креветки - 2 склянки
- Петрушка - 4 штуки
- Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
1. Змішайте бульйон з морепродуктів і воду, підігрійте, але немає аргументів кипіння. Наріжте дрібно цибулю, розтопіть 2 столові ложки вершкового масла в сотейнику, викладіть цибулю і обсмажуйте 2-3 хвилини.
2. Викладіть в сотейник рис, обсмажуйте 2-3 хвилини.
3. Влийте склянку вина, збільште вогонь і випарюйте вино, перемішуючи рис. Після випарювання вина влийте 2 склянки рідини, приправити сіллю.
4. Як тільки помітили, що вода майже википіла, влийте ще склянку. Всього знадобиться 4-5 склянки рідини. Пробуйте рис на готовність після 3 склянки. Чи не вливайте всю рідину відразу, а підливайте по склянці.
5. Коли рис вже готовий, викладіть до нього креветки, подрібнену зелень і залишилася ложку масла.
6. Перемішайте все і почекайте до випаровування рідини, додайте лимонну цедру і відразу вимикайте.
7. Подавайте блюдо відразу ж після приготування.