Рецепт Різотто з креветками і зеленню фото

Різотто з креветками і зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Риба та морепродукти, Креветки, Морепродукти, Зелень, Крупи, Мал
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Різотто

Приготування різотто - справа не зовсім просте. Для нього потрібен спеціальний рис, креветки вибирайте найменші. Записуйте рецепт, як приготувати різотто з креветками і зеленню.

Якщо не знайшли маленькі креветки, тоді розріжте ті, що у вас є. Приготування зажадає від вас часу. Готову страву подавайте відразу після приготування. Є багато різновидів цієї страви: з морепродуктами, з грибами та інше. Страву можна подавати як основну або як гарнір.

  • Мал - 1 Склянка (для ризотто )
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Біле сухе вино - 1 Склянка
  • Бульйон з морепродуктів - 230 грам (можна замінити овочевим, м'ясним бульйоном, рибним)
  • Вода - 4 склянки
  • Дрібні креветки - 2 склянки
  • Петрушка - 4 штуки
  • Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
різотто з креветками і зеленню - фото крок 1
1. Змішайте бульйон з морепродуктів і воду, підігрійте, але немає аргументів кипіння. Наріжте дрібно цибулю, розтопіть 2 столові ложки вершкового масла в сотейнику, викладіть цибулю і обсмажуйте 2-3 хвилини.
різотто з креветками і зеленню - фото крок 2
2. Викладіть в сотейник рис, обсмажуйте 2-3 хвилини.
різотто з креветками і зеленню - фото крок 3
3. Влийте склянку вина, збільште вогонь і випарюйте вино, перемішуючи рис. Після випарювання вина влийте 2 склянки рідини, приправити сіллю.
різотто з креветками і зеленню - фото крок 4
4. Як тільки помітили, що вода майже википіла, влийте ще склянку. Всього знадобиться 4-5 склянки рідини. Пробуйте рис на готовність після 3 склянки. Чи не вливайте всю рідину відразу, а підливайте по склянці.
різотто з креветками і зеленню - фото крок 5
5. Коли рис вже готовий, викладіть до нього креветки, подрібнену зелень і залишилася ложку масла.
різотто з креветками і зеленню - фото крок 6
6. Перемішайте все і почекайте до випаровування рідини, додайте лимонну цедру і відразу вимикайте.
різотто з креветками і зеленню - фото крок 7
7. Подавайте блюдо відразу ж після приготування.

Схожі рецепти