Різотто з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні в меню класичне блюдо італійської кухні - різотто з печерицями, - грибне різотто! НЕ пропустіть!
Блюдо це підкорило мене своєю універсальністю - воно подобається абсолютно всім, навіть мої друзі-вегетаріанці по достоїнству оцінили різотто. Ще мені дуже подобається те, що гриби можна міняти (в залежності від того, що у вас є під рукою). Я впевнена, що цей рецепт приготування різотто з печерицями буде вам до смаку. Читайте рецепт різотто з печерицями з фото!
- Мал - 320 грам
- Печериці - 400 грам
- Часник - 1 зубчик
- Грибний бульйон - 1 літр
- Вершкове масло - 50 грам(25 грам для обсмажування цибулі і ще 25 - для готового ризотто)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 70 грам
- Петрушка - 10 грам
- Пармезан - 50 грам
- Сіль, спеції - - За смаком
На гарячій сковороді розтопіть 25 грам вершкового масла, викладіть дрібно нашатковану цибулю і обсмажте його до прозорості.
Додайте в сковороду рис і смажте ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
Перекладіть продукти в глибоку каструлю, влийте четверту частину бульйону і варіть на середньому вогні. Підливайте бульйон, у міру того як він буде вбиратися в рис.
На сковороді розігрійте оливкову олію і обсмажте дрібно порубаний часник. Додайте нарізаний пластинками гриби і смажте на середньому вогні, помішуючи, протягом 5 хвилин. Потім додайте сіль, спеції і петрушку і зніміть сковороду з вогню.
Коли рис буде готовий, додайте в каструлю прожаренние гриби, перемішайте, додайте 25 грам вершкового масла і посипте тертим пармезаном.
Дайте різотто настоятися 2-3 хвилини, розкладіть по тарілках і подавайте гарячим. Смачного!