Різотто (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Різотто з грибами - італійська страва, в основі якого обов'язково повинні бути наступні інгредієнти: смачні гриби, наваристий бульйон і якісне вино. Простий рецепт, а блюдо виходить супер.
Різотто - досить популярна страва, і можна сміливо його назвати італійським пловом. В основі цієї страви, звичайно ж, Мал, а доповнити його можна чим завгодно: грибами, м'ясом птиці, рибою, морепродуктами і овочами. Загалом, вибирайте на свій смак. Я люблю готувати різотто з грибами, особливо коли сезон білих грибів. Також важливим інгредієнтом є біле сухе вино, але якщо у вас немає його під рукою, можна замінити бульйоном. Сьогодні я розповім простий рецепт, як приготувати різотто з білими грибами та цибулею-пореєм. Швидко і легко, а смак страви виходить відмінний.
- Бульйон - 1 літр
- Мал - 185 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Білі гриби - 250 грам
- Лук-пориста - 1 штука
- Біле сухе вино - 60 мілілітрів
- Пармезан - 20 грам
1
Гриби промийте, обсушити паперовим рушником і поріжте слайсами.
2
Обсмажте їх на сковороді на рослинному маслі до золотистого кольору, приблизно 3-5 хвилин.
3
Поки смажаться гриби, промийте цибулю-порей і поріжте кільцями.
4
Коли гриби подрумянились, дістаньте їх. В ту ж сковороду висипте цибулю-порей і обсмажте пару хвилин до м'якості.
5
Додайте до цибулі рис і прогрійте 1 хвилину, потім влийте біле вино, перемішайте і протомитися на середньому вогні ще кілька хвилин.
6
Далі невеликими порціями вливайте бульйон. Коли рис вбере чергову порцію рідини, вливайте наступну.
7
Весь процес томління різотто займає приблизно 15-20 хвилин, а рис повинен виходити трошки недоготовленним всередині.
8
Приберіть різотто з вогню, сіль і poperčite, додайте обсмажені гриби і посипте зверху тертим пармезаном. Готово, можна подавати до столу.