Рецепт курячого різотто
(покроковий рецепт з фото)
Виявляється, рецепт різотто з'явився помилково кухаря, який варив суп і забув про нього. У підсумку весь бульйон випарувався, а рис залишився просоченим дивно смачним соусом. Спробуйте, це смачно!
Перед вам рецепт, як приготувати куряче різотто. В Італії багато варіантів приготування різотто, але в класичному його варять на основі готового курячого бульйону. Адже курячий аромат і смак відмінно поєднуються з рисом. Самий відповідний сорт рису для різотто - рис "арбор" . При готуванні страви він не розварюється і не перетворюється в клейку масу, але вбирає в себе всі аромати страви.
- Рис "арбор" - 250 грам
- Куряча грудка - 300 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Кукурудза консервована - 150 грам
- Перець болгарський - 1/2 штуки
- Вино біле - 200 мілілітрів
- Бульйон курячий - 500 мілілітрів
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сир - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Шафран - 1 щіпка
Підготуйте необхідні продукти. Овочі вимийте, очистіть. Рис промийте, відкиньте на сито. Курячі грудки вимийте, обсушити паперовими рушниками.
Лук подрібніть, пассеруйте на розігрітому оливковому маслі до прозорості.
Курячі грудки наріжте дрібними шматочками, додайте до цибулі, обсмажуйте до побіління.
Додайте кубики болгарського перцю, перемішайте. Посипати шафраном. Всипте рис, готуйте протягом 2-3 хвилин, помішуючи.
Наполягати вино, продовжуючи помішувати.
Зачекайте, коли вино вбереться, і починайте порціями вливати бульйон. Продовжуйте помішувати.
Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте кукурудзу, посипте тертим сиром.
Подавайте зі свіжою зеленню і тертим сиром. Смачного!