Балик з курячого філе в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Знайома розповіла мені відмінний і дуже простий рецепт приготування балику з курячого філе в домашніх умовах. Я була здивована, наскільки це просто і смачно. Спробуйте самі обов'язково!
Рецепт з приготування балику з курячого філе в домашніх умовах дуже простий. Головне - зберігати балик в марлі або лляної серветці. Замість коньяку для маринаду можна використовувати віскі. Якщо ви любите більш в'ялене м'ясо, тоді залиште філе в холодильнику на 2-3 дня. По готовності дістаньте продукт з холодильника і розріжте на тонкі шматочки. Балик з курячого філе в домашніх умовах - це дуже смачно!
- Куряче філе - 500 грам
- Велика сіль - 250 грам
- Приправа - 1 Ст. Ложка (суміш перців)
- Коньяк - 50 мілілітрів
Куряче філе промийте під водою, обсушити і змішайте з сіллю, приправою з суміші перців і коньяком. Ретельно розмішайте, щоб філе повністю було покрито сумішшю. І приберіть на добу в холодильник.
Дістаньте філе з холодильника, ретельно промийте його і обсушити. Загорніть куряче філе в марлю і знову відправте в холодильник (міру годину). Можна потримати в холодильнику довше, тоді філе краще пров'ялиться. Ще можна пару днів просушити його в підвішеному стані (в марлі) в добре провітрюваному приміщенні.
Дістаньте балик з холодильника і розріжте на тонкі шматочки. Зберігати балик краще в холодильнику, в марлі або лляної серветці.