Рецепт Різотто Міланезе фото

Різотто Міланезе
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Різотто

Ця страва з перших хвилин полонить своїм приголомшливим ароматом і неймовірно сонячним яскравим кольором. Різотто Міланезе подають практично у всіх італійських ресторанах, а ми приготуємо його самостійно.


В італійській традиційної кухні є дуже багато смачних страв, але рецепт приготування різотто Міланезе все ж один з найпопулярніших і улюблених, принаймні, мною. Основна його особливість полягає в тому, що тут ми додаємо в рис шафран, ця пряність і надає йому такий приємний золотистий відтінок. Що стосується смаку цієї страви, то зізнаюся вам чесно, він настільки приголомшливий, що коли я готую різотто Міланезе в домашніх умовах, моя сім'я з'їдає його за лічені хвилини.

  • Рис "арбор" - 200 грам
  • Бульйон м'ясний - 1 літр (курячий або телячий)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Вино біле сухе - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 40 грам(+ 1 столова ложка)
  • Пармезан тертий - 50 грам
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Шафран - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
різотто Міланезе - фото крок 1
Для початку ми наливаємо м'ясний бульйон в каструлю, доводимо його до кипіння, після чого додаємо шафран і вимикаємо вогонь. Ставимо бульйон в тепле місце, щоб він не охолов, поки ми готуємо рис.
різотто Міланезе - фото крок 2
На сковороді розтоплюємо столову ложку вершкового масла, додаємо оливкова і на цій суміші смажимо подрібнену цибулю до золотистого кольору. Потім викладаємо до цибулі рис, смажимо його, помішуючи, 1-2 хвилини на середньому вогні. Після цього вливаємо на сковороду вино, продовжуємо смажити рис до випаровування рідини. Коли вино випарується, вливаємо до рису склянку бульйону, готуємо рис до стану "з зубком", в процесі приготування рис потрібно дуже часто заважати і в міру випаровування рідини додавати бульйон.
різотто Міланезе - фото крок 3
Коли рис буде майже готовий, знімаємо його з вогню і даємо йому 1-2 хвилини постояти під кришкою. Далі викладаємо на сковороду холодне вершкове масло, нарізане на шматочки, перемішуємо рис.
різотто Міланезе - фото крок 4
Готове різотто посипаємо тертим пармезаном.
різотто Міланезе - фото крок 5
Його можна подавати як самостійно блюдо, а можна використовувати як гарнір до м'яса. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти