Рецепт Різотто класичний з м'ясом фото

Різотто класичний з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Різотто

Поєднання рису з куркою, мабуть, одне з найбільш традиційних, тому не дивно, що блюдо з такими продуктами сподобається більшості. Спробуйте, як приготувати різотто класичний з м'ясом.

Для приготування різотто з м'ясом краще не використовувати куряче філе, воно досить сухе. Краще зрізати м'ясо з стегна або гомілки. Традиційний рецепт включає в себе, крім м'яса, цибуля (ріпчаста або шалот) і морква. Крім курячого м'яса можна використовувати і яловичину або телятину. Особливістю приготування страви є те, що рис не відварюється окремо, а готується на сковороді з додаванням м'ясного бульйону або звичайною очищеної води.

  • Стегно - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Мал - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Вода - За смаком
різотто класичний з м'ясом - фото крок 1
1. Чистимо і моєму цибулю з морквою, цибулину нарізаємо невеликим кубиком, а морква нарізаємо більш дрібним кубиком. На розігрітій сковороді обсмажуємо спершу цибулю, а потім відправляємо туди і морква.
різотто класичний з м'ясом - фото крок 2
2. М'ясо зрізаємо з кістки, моєму і витираємо паперовим рушником, нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо на сковороду до овочів.
різотто класичний з м'ясом - фото крок 3
3. Мал промиваємо кілька разів до прозорої води, після чого відправляємо його на сковороду до овочів і м'яса, перемішуємо. Солимо і вливаємо трохи води, помішувати 5-7 хвилин, після чого залишаємо на 5 хвилин під закритою кришкою. Потім знову вливаємо трохи води і тушкуємо, періодично підливати трохи води.
різотто класичний з м'ясом - фото крок 4
4. В кінці приготування кладемо вершкове масло, перемішуємо акуратно, щоб рис залишався розсипчастим, а не став кашею. Подаємо блюдо з гілочкою кропу.

Схожі рецепти