Різотто класичний з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання рису з куркою, мабуть, одне з найбільш традиційних, тому не дивно, що блюдо з такими продуктами сподобається більшості. Спробуйте, як приготувати різотто класичний з м'ясом.
Для приготування різотто з м'ясом краще не використовувати куряче філе, воно досить сухе. Краще зрізати м'ясо з стегна або гомілки. Традиційний рецепт включає в себе, крім м'яса, цибуля (ріпчаста або шалот) і морква. Крім курячого м'яса можна використовувати і яловичину або телятину. Особливістю приготування страви є те, що рис не відварюється окремо, а готується на сковороді з додаванням м'ясного бульйону або звичайною очищеної води.
- Стегно - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Мал - 1 Склянка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Вода - За смаком
1. Чистимо і моєму цибулю з морквою, цибулину нарізаємо невеликим кубиком, а морква нарізаємо більш дрібним кубиком. На розігрітій сковороді обсмажуємо спершу цибулю, а потім відправляємо туди і морква.
2. М'ясо зрізаємо з кістки, моєму і витираємо паперовим рушником, нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо на сковороду до овочів.
3. Мал промиваємо кілька разів до прозорої води, після чого відправляємо його на сковороду до овочів і м'яса, перемішуємо. Солимо і вливаємо трохи води, помішувати 5-7 хвилин, після чого залишаємо на 5 хвилин під закритою кришкою. Потім знову вливаємо трохи води і тушкуємо, періодично підливати трохи води.
4. В кінці приготування кладемо вершкове масло, перемішуємо акуратно, щоб рис залишався розсипчастим, а не став кашею. Подаємо блюдо з гілочкою кропу.