Різотто класичний з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Різотто - унікальне блюдо, яке полюбиться всім членам сім'ї завдяки своєму автентичному смаку. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати різотто класичний з овочами, то просто дотримуйтесь кроків.
Різотто класичний з овочами ідеально підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою, адже на 100 г страви доводиться всього 140 калорій. Крім користі, в результаті ви отримуєте прекрасне блюдо зі своїм унікальним смаком. Овочі в поєднанні з рисом і вином надають страві ніжності і свіжості, а пармезан - свої нотки дивного смаку. Якщо ви хочете на хвилинку поринути в атмосферу Італії, то це блюдо саме для вас!
- Овочевий бульйон - 1 літр
- Мал "арбор" - 1, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цукіні - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Біле сухе вино - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Петрушка, базилік - по 1 Пучок
- Заморожений зелений горошок - 200 грам
- Чорний, червоний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Сир "пармезан" - 50 грам
1
Етап підготовки продуктів включає в себе промивання і очищення овочів. Після того, як цибуля, морква і часник будуть очищені, їх можна нарізати дрібними кубиками. Потім очищаємо від плодоніжок молоді цукіні і так само нарізаємо дрібними кубиками. Своїм та дрібно рубаємо петрушку.
2
Готуємо овочевий бульйон, паралельно розігріваємо в сотейнику столову ложку оливкової олії з 10 г вершкового. У цій суміші пасеруємо нарізану цибулю, далі додаємо вино і тушкуємо протягом 2 хвилин.
3
Додаємо рис до цибулі і тушкуємо на слабкому вогні 1, 5 хвилини, ретельно перемішуючи.
4
Овочевий бульйон заливаємо в рис і чекаємо, поки він вбереться. Мал повинен бути в змозі "аль денте" (варимо близько 20 хвилин, злегка не доварювали, щоб не став зовсім м'яким).
5
На розігріту сковороду виливаємо оливкову олію і обсмажуємо цибулю і часник до золотистого відтінку. Поступово додаємо моркву, петрушку і цукіні зі спеціями, перемішуючи так, щоб спеції рівномірно розподілилися.
6
Додаємо овочі в рис, слідом - тертий пармезан і вершкове масло. Гарненько все заважаємо, поки різотто не стане в'язким.
7
Прикрашаємо перед подачею гілочкою базиліка і ву-а-ля! Різотто з овочами готовий, смачного!