Різотто з овочами і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Різотто з овочами і грибами - відмінне блюдо для любителів гарного і якісного трапези. Різотто готується з рису "карнаролі" з додаванням овочів і грибів. Пікантності страві надають приправи.
Як зробити різотто з овочами і грибами в домашніх умовах? Дуже просто! Окремо обсмажте гриби. Овочі обсмажуються разом з рисом. Потім вливається вино (йому потрібно дати випарується) і поступово підливати курячий бульйон. В кінці додаються печериці, "пармезан" і вершкове масло. Гарного вам дня!
- Ris"Karnaroli" - 300 грам
- Бульйон курячий - 2 L
- Печериці - 300 грам
- Вершкове масло - 110 грам
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Лук-пориста - 1 штука (стебло)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сир "пармезан" - 80 грам
- Паприка мелена - За смаком
- Перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
Печериці наріжте тонкими скибочками і обсмажте їх 5 хвилин на рослинній олії, додавши паприку і перець. Не забудьте посолити.
Подрібнюємо білий лук і лук-порей. Морква можна подрібнити, за допомогою блендера.
Розтопіть на сковороді 60 грам вершкового масла. Обсмажте цибулю ріпчасту і порей до прозорості, приблизно 7 хвилин. Додайте моркву і роздавлений зубчик часнику. Гасіть ще 5 хвилин. В кінці - викидаємо часник.
Засипте на сковороду рис. Перемішуючи продовжуємо готувати, поки все масло не вбереться в рис. Далі, вливаємо вино і чекаємо поки воно випарується.
Вливаємо два ополоника гарячого бульйону, чекаємо поки рис його вбере і вливаємо ще ополоник. Постійно перемішуємо рис.
Через 10 хвилин - додайте шампіньйони. Продовжуйте вливати бульйон, помішуючи. В кінці рис повинен залишатися м'яким зовні, але твердим всередині.
Знімаємо різотто з вогню і даємо йому постояти одну хвилину. Тим часом, нарізаємо кубиками вершкове масло і натираємо на дрібній тертці сир.
Додайте масло і сир в різотто, інтенсивно все перемішайте.