Рис з соусом «терияки»
(покроковий рецепт з фото)
Соус "теріякі" іспользуюется в азіатській кухні. Найчастіше в соусі маринують м'ясо і морепродукти. Проте соус цілком самостійний і може бути поданий в пісному блюді.
Соус "теріякі" не тільки можна купити в роздрібній мережі, але і з легкістю приготувати вдома. Соус досить простий, і його може приготувати будь-яка господиня, володіє віночком.
- Мал - 2 склянки
- Вода - 5 склянок(4 склянки для рису, 1 стакан для соусу)
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - За смаком
- Спеції - За смаком
- Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки
Для приготування страви, а саме - рису під соусом "теріякі" нам необхідно приготувати безпосередньо рис. Я віддаю перевагу рис готувати в пароварці. Отже, в пароварку закладіть рис. Залийте водою з розрахунку 1 до 2, і включіть прилад. Час приготування в моїй пароварці - 40 хвилин.
Рис готовий. Вийміть його з пароварки і заправте рослинним маслом. Якщо готуємо страву не для Посту, то рис можна заправити вершковим маслом.
Невелику широку формочку наповніть рисом. Саму форму краще змастити попередньо маслом, щоб згодом рис легше з неї виходив.
На плоске блюдо перенесіть форму з рисом, переверніть її. Вийміть форму. На блюді залишиться подібна пасочка з рису.
3 ст. Ложки соєвого соусу, 2 немає. Ложки винного оцту, 150 мл. Води, дрібка солі, 1 ст. Ложка меду, 1 ст. Ложка рослинного масла, 2 немає. Ложки кукурудзяного крохмалю. Змішайте всі ці компоненти в невеликій каструльці.
Поставте масу на вогонь. На повільному вогні доведіть її до загустіння. Це трапиться буквально через кілька хвилин.
Полийте рис приготованим соусом. Прикрасьте його зеленню і подайте до столу.