Курячі грудки терияки з горіховим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Вся принадність цієї страви, звичайно, не в самій грудях, а в прекрасному горіховому соусі на основі фундука. Такий соус облагородить будь-яке м'ясо і птицю. Та й готується він дуже просто, всього за 10 хвилин.
Для приготування цієї страви не обов'язково брати грудку курки, можна замаринувати, наприклад, крила, вийдуть смачні крильця терияки. Рецептуру соусу пропоную залишити без змін, цей соус прекрасний!
- Грудка куряча - 2 штуки
- Соус теріякі - 3 Ст. Ложки
- Funduk - 50 грам (соус)
- В'ялені помідори - 50 грам (соус)
- Часник - 1 зубчик (соус)
- Петрушка - 4 штуки (соус)
- Вершкове масло - 20 грам (соус)
- Масло оливкове - 6 Ст. Ложок (соус)
1. Замаринуйте грудки в соусі "теріякі" і залиште на кілька годин.
2. Обсмажте грудки на сковороді, потім доведіть до готовності в духовці.
3. У чашу блендера покладіть фундук, петрушку, часник і в'ялені помідори.
4. Подрібніть в крихту.
5. Додайте масла: оливкова і вершкове кімнатної температури. Не забудьте посолити і подрібнити блендером ще раз.
6. При необхідності посоліть грудку і подавайте її до столу. Смачного!