Рис з квашеною капустою і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне і ситне блюдо, особисто мені воно нагадало плов. Продукти по ідеї звичайно схожі, але ось квашена капуста надає тут свою пікантну родзинку.
Приготувати рис з квашеною капустою і м'ясом досить просто, а всі інгредієнти напевно знайдуться на будь-якій кухні. М'ясо можна використовувати будь-який, у мене яловичина.
- М'ясо - 500 грам (будь-який)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Капуста квашена - 300 грам
- Мал - 1 Склянка
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
М'ясо наріжте невеликими шматочками і перекладіть в казан або будь-яку іншу посуд з товстим дном.
Додайте рослинне масло, сіль за смаком і обсмажте м'ясо до легкої золотистої скоринки.
Додайте нарізаний кубиками цибулю і терту моркву.
Все перемішайте і додайте улюблені спеції.
Обсмажте овочі до м'якості і додайте квашену, отжатую від соку, капусту. Якщо капуста сильно кислить, то попередньо можна промити її під холодною водою.
Обсмажте все разом протягом 5-7 хвилин.
Потім додайте промитий рис.
Розподіліть рис рівним шаром (не перемішується). Налийте гарячу воду. Вода повинна бути приблизно на 1 см. Вище крупи. Додайте за смаком сіль, накрийте казан кришкою і на невеликому вогні тушкуйте до повної готовності рису.
В кінці всі інгредієнти перемішайте. Мал з квашеною капустою і м'ясом готовий.
Смачного!