Рецепт Рис з каперсами, оливками і кетчупом фото

Рис з каперсами, оливками і кетчупом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Пропоную приготувати рис на вечерю, але не простий! Оригінальності цієї страви додадуть каперси, оливки і кетчуп. У рису виходить ніжна, креязик консистенція і яскравий, насичений смак.

Для цього блюдо найкраще використовувати крохмалисті сорти рису, наприклад, Arborio. Тоді консистенція буде кремовою.

  • Мал - 100 грам
  • Бульйон - 250 мілілітрів
  • Каперсами - 25 грам
  • Оливки - 40 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Помідори черрі - 50 грам
  • Кетчуп - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Петрушка - 1/4 пучка
рис з каперсами, оливками і кетчупом - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти за списком.
рис з каперсами, оливками і кетчупом - фото крок 2
Наріжте червону цибулю кубиками, а часник пропустіть через прес. Обсмажте в каструлі з товстим дном до м'якості. Потім додайте каперси і потім всі разом ще хвилину.
рис з каперсами, оливками і кетчупом - фото крок 3
Томати черрі розріжте навпіл. Додайте помідори і кетчуп. Гасіть до м'якості.
рис з каперсами, оливками і кетчупом - фото крок 4
Слідом додайте рис, перемішайте. Обсмажте рис протягом декількох хвилин.
рис з каперсами, оливками і кетчупом - фото крок 5
Влийте бульйон. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь на мінімальним і варіть рис 20-25 хвилин під кришкою.
рис з каперсами, оливками і кетчупом - фото крок 6
В кінці додайте порізані оливки і зелень. Сіль, перець теж додайте за смаком. Залиште рис на виключеною плиті на 5 хвилин.
рис з каперсами, оливками і кетчупом - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти