Рис з каперсами, оливками і кетчупом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати рис на вечерю, але не простий! Оригінальності цієї страви додадуть каперси, оливки і кетчуп. У рису виходить ніжна, креязик консистенція і яскравий, насичений смак.
Для цього блюдо найкраще використовувати крохмалисті сорти рису, наприклад, Arborio. Тоді консистенція буде кремовою.
- Мал - 100 грам
- Бульйон - 250 мілілітрів
- Каперсами - 25 грам
- Оливки - 40 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Помідори черрі - 50 грам
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Петрушка - 1/4 пучка
Підготуйте інгредієнти за списком.
Наріжте червону цибулю кубиками, а часник пропустіть через прес. Обсмажте в каструлі з товстим дном до м'якості. Потім додайте каперси і потім всі разом ще хвилину.
Томати черрі розріжте навпіл. Додайте помідори і кетчуп. Гасіть до м'якості.
Слідом додайте рис, перемішайте. Обсмажте рис протягом декількох хвилин.
Влийте бульйон. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь на мінімальним і варіть рис 20-25 хвилин під кришкою.
В кінці додайте порізані оливки і зелень. Сіль, перець теж додайте за смаком. Залиште рис на виключеною плиті на 5 хвилин.
Смачного!