Класична солянка з каперсами
(покроковий рецепт з фото)
М'ясна збірна солянка - блюдо старовинної російської кухні. Ситне, ароматне, з насиченим смаком ковбаси. Сьогодні у мене така солянка з додаванням каперсів - маринованих бутонів рослини.
М'ясна солянка - блюдо часто святкове, оскільки коштує недешево. Але, звичайно, в будні його теж можна собі дозволити, особливо якщо залишилося відварне м'ясо, яке ніхто в родині не їсть. А також є залишки ковбаси, сосисок та інших м'ясних виробів. Але я, як правило, готую солянку спеціально, не чекаючи, коли зберуться необхідні інгредієнти. Солянку не дарма називають збірної. У каструлю ви можете додати будь-який відварне м'ясо, ковбасу, шинку, buženinu, відварний язик. Звичайно, щоб страва вийшла смачною слід брати якісні продукти. І ще один важливий нюанс: солити цей суп треба обережно, з урахуванням того, що ковбаса, огірки, каперси містять багато солі.
- Бульйон м'ясний - 1, 5 L
- Каперсами - 2 Ст. Ложки
- Огірок солоний - 1 штука
- Сосиски молочні - 4 штуки
- Варена ковбаса - 300 грам
- Ковбаса напівкопчена - 200 грам
- Курка - 300 грам (відварна)
- Паста томатна - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Маслини - 100 грам (без кісточки)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком