Рецепт Класична солянка фото

Класична солянка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи, Солянка

Скільки господинь - стільки і різних рецептів солянки. Саме час розвіяти міфи і розповісти про те, як готується правильна, класична солянка.

Цей рецепт узятий з кулінарної книги Вільяма Похлебкина, кулінара і історика, кращого кулінара в історії Росії, який вже точно знає, як готується правильна класична солянка. Так що не сумнівайтеся - солянка це саме те, що ви приготуєте за цим рецептом.

Що, і ще - готувати солянку заради 1-2 порцій нерентабельно, бо занадто багато інгредієнтів задіяно. Я завжди варю солянку як мінімум на 10 порцій.

Ну, поїхали!

  • Телятина - 1 кілограм
  • Копчена грудинка - 200 грам
  • Сосиски - 2 штуки
  • Ковбаски мисливські - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Помідор - 3 штуки
  • Солоний огірок - 4 штуки
  • Каперсами - 30 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Перець чилі - 1 штука
  • Бульйон - 3 L
  • Лимон - 1/2 штуки
класична солянка - фото крок 1
Мелко нарезаем грудинку, телятину, цибуля і часник. Обсмажуємо в маслі.
класична солянка - фото крок 2
Додаємо в сковороду нарізані дрібними кубиками солоні огірки, tusim 3-4 хвилини.
класична солянка - фото крок 3
Дрібно нарізаємо помідори і каперси, додаємо їх в сковороду, перемішуємо і тушкуємо ще 3-4 хвилини.
класична солянка - фото крок 4
Перекладаємо все вміст сковороди в толстодонную каструлю, туди ж додаємо кружечками нарізані сосиски та ковбаски, заливаємо все бульйоном і варимо 20 хвилин на слабкому вогні.
класична солянка - фото крок 5
За пару хвилин до готовності додаємо нарубану зелень і лимончик. Знімаємо з вогню, даємо пару хвилин настоятися під кришкою - і подаємо до столу!

Схожі рецепти