Класична солянка
(покроковий рецепт з фото)
Скільки господинь - стільки і різних рецептів солянки. Саме час розвіяти міфи і розповісти про те, як готується правильна, класична солянка.
Цей рецепт узятий з кулінарної книги Вільяма Похлебкина, кулінара і історика, кращого кулінара в історії Росії, який вже точно знає, як готується правильна класична солянка. Так що не сумнівайтеся - солянка це саме те, що ви приготуєте за цим рецептом.
Що, і ще - готувати солянку заради 1-2 порцій нерентабельно, бо занадто багато інгредієнтів задіяно. Я завжди варю солянку як мінімум на 10 порцій.
Ну, поїхали!
- Телятина - 1 кілограм
- Копчена грудинка - 200 грам
- Сосиски - 2 штуки
- Ковбаски мисливські - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Помідор - 3 штуки
- Солоний огірок - 4 штуки
- Каперсами - 30 грам
- Цибулина - 1 штука
- Перець чилі - 1 штука
- Бульйон - 3 L
- Лимон - 1/2 штуки
Мелко нарезаем грудинку, телятину, цибуля і часник. Обсмажуємо в маслі.
Додаємо в сковороду нарізані дрібними кубиками солоні огірки, tusim 3-4 хвилини.
Дрібно нарізаємо помідори і каперси, додаємо їх в сковороду, перемішуємо і тушкуємо ще 3-4 хвилини.
Перекладаємо все вміст сковороди в толстодонную каструлю, туди ж додаємо кружечками нарізані сосиски та ковбаски, заливаємо все бульйоном і варимо 20 хвилин на слабкому вогні.
За пару хвилин до готовності додаємо нарубану зелень і лимончик. Знімаємо з вогню, даємо пару хвилин настоятися під кришкою - і подаємо до столу!