Рецепт Солянка м'ясна класична фото

Солянка м'ясна класична
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Яловичина
Пісні страви
На обід
Супи , Солоне , Солянка
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную вам на замітку дуже вдалий варіант, як приготувати м'ясну класичну солянку з копченостями. Для обіду це неймовірно апетитне і ситне блюдо.

Опис приготування:

Рецепт приготування солянки м'ясної класичної - це відмінне поле для кулінарних експериментів. Використовувати можна абсолютно будь-які копченості та м'ясні делікатеси, які вам до смаку. Чим більше різноманітних інгредієнтів буде в бульйоні, тим більш насиченим і смачніше вийде солянка.

  • Яловичина - 600 грам
  • Морква - 1 штука
  • Запашний перець - 2-5 штук
  • Цибулина - 2-3 штук
  • Селера - 1-2 штук (стебло)
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Помідори - 200 грам
  • Копченості - 500 грам (окіст, буженина, ковбаса і т.Д.)
  • Маслини - 50 грам
  • Огірки мариновані - 250 грам
  • Каперсами - 1-1.5 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Зелень - 1 За смаком
солянка м'ясна класична - фото крок 1
1. Вимийте м'ясо, викладіть його в глибоку каструлю і залийте водою.
солянка м'ясна класична - фото крок 2
2. Після закипання прибирайте піну шумівкою. Паралельно очистіть цибулину, морква, вимийте корінь селери і при бажанні інші овочі, які, на вашу думку, доповнять бульйон.
солянка м'ясна класична - фото крок 3
3. Коли бульйон стане прозорим, викладіть овочі. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму. Варіть близько 1 години або до м'якості м'яса. Використовуйте лавровий лист, запашний перець і інші спеції для аромату.
солянка м'ясна класична - фото крок 4
4. На сковороду налийте трохи олії. Цибулини почистіть, наріжте тонкими півкільцями і викладіть на сковороду. Обсмажуйте близько 3 хвилин.
солянка м'ясна класична - фото крок 5
5. Мариновані огірки трохи обсушити, а потім наріжте невеликими кубиками. Викладіть їх до цибулі, смажте ще близько 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
солянка м'ясна класична - фото крок 6
6. За цей час очистіть від шкірки помідори, подрібніть їх і викладіть на сковороду.
солянка м'ясна класична - фото крок 7
7. Тепер в основу можна додати трохи перцю за смаком. Акуратно все перемішайте і тушкуйте на повільному вогні близько 5-7 хвилин.
солянка м'ясна класична - фото крок 8
8. М'ясо трохи остудіть і наріжте середніми шматочками. Бульйон необхідно процідити і знову довести до кипіння.
солянка м'ясна класична - фото крок 9
9. Подрібніть все копченості та інші інгредієнти, які ви використовуєте в цьому простому рецепті солянки м'ясної класичної. Викладіть в каструлю м'ясо і заправку. Перемішайте, додайте каперси.
солянка м'ясна класична - фото крок 10
10. Додати сіль за смаком, при бажанні додайте близько 100 мілілітрів маринаду від огірків (це додасть особливу пікантність). Варіть близько 10 хвилин. Зніміть з вогню, додайте маслини. Залиште під кришкою мінімум на півгодини.
Перед подачею доповніть солянку лимоном і свіжою зеленню.

Схожі рецепти