Солянка м'ясна класична
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам на замітку дуже вдалий варіант, як приготувати м'ясну класичну солянку з копченостями. Для обіду це неймовірно апетитне і ситне блюдо.
Рецепт приготування солянки м'ясної класичної - це відмінне поле для кулінарних експериментів. Використовувати можна абсолютно будь-які копченості та м'ясні делікатеси, які вам до смаку. Чим більше різноманітних інгредієнтів буде в бульйоні, тим більш насиченим і смачніше вийде солянка.
- Яловичина - 600 грам
- Морква - 1 штука
- Запашний перець - 2-5 штук
- Цибулина - 2-3 штук
- Селера - 1-2 штук (стебло)
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Помідори - 200 грам
- Копченості - 500 грам (окіст, буженина, ковбаса і т.Д.)
- Маслини - 50 грам
- Огірки мариновані - 250 грам
- Каперсами - 1-1.5 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Зелень - 1 За смаком
1. Вимийте м'ясо, викладіть його в глибоку каструлю і залийте водою.
2. Після закипання прибирайте піну шумівкою. Паралельно очистіть цибулину, морква, вимийте корінь селери і при бажанні інші овочі, які, на вашу думку, доповнять бульйон.
3. Коли бульйон стане прозорим, викладіть овочі. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму. Варіть близько 1 години або до м'якості м'яса. Використовуйте лавровий лист, запашний перець і інші спеції для аромату.
4. На сковороду налийте трохи олії. Цибулини почистіть, наріжте тонкими півкільцями і викладіть на сковороду. Обсмажуйте близько 3 хвилин.
5. Мариновані огірки трохи обсушити, а потім наріжте невеликими кубиками. Викладіть їх до цибулі, смажте ще близько 3-5 хвилин, періодично помішуючи.
6. За цей час очистіть від шкірки помідори, подрібніть їх і викладіть на сковороду.
7. Тепер в основу можна додати трохи перцю за смаком. Акуратно все перемішайте і тушкуйте на повільному вогні близько 5-7 хвилин.
8. М'ясо трохи остудіть і наріжте середніми шматочками. Бульйон необхідно процідити і знову довести до кипіння.
9. Подрібніть все копченості та інші інгредієнти, які ви використовуєте в цьому простому рецепті солянки м'ясної класичної. Викладіть в каструлю м'ясо і заправку. Перемішайте, додайте каперси.
10. Додати сіль за смаком, при бажанні додайте близько 100 мілілітрів маринаду від огірків (це додасть особливу пікантність). Варіть близько 10 хвилин. Зніміть з вогню, додайте маслини. Залиште під кришкою мінімум на півгодини.
Перед подачею доповніть солянку лимоном і свіжою зеленню.
Перед подачею доповніть солянку лимоном і свіжою зеленню.