Рецепт Солянка збірна м'ясна класична фото

Солянка збірна м'ясна класична
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Супи , Солоне , Солянка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 50 хв.

Тут тобі і м'ясо, і ковбаса, і солоні огірки, і овочі. Все це і є солянка збірна м'ясна. Найчастіше під такою назвою постає перед нами перша страва, але солянка буває і другою стравою.

Опис приготування:

Рецепт з фото не тільки розповість, як приготувати солянку збірну м'ясну класичну, але і покаже, як приготувати її так, щоб вона стала у вашій родині першою стравою.

  • Куряче філе - 200 грам
  • Набір для солянки - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 5 штук
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Солоні огірки - 2 штуки
  • Сіль, цукор, перець чорний мелений, лавровий лист - За смаком
  • Вода - 2, 5 L
солянка збірна м'ясна класична - фото крок 1
Куряче філе потрібно вимити і помістити в каструлю. Залити водою і поставити варитися. Варимо 20 хвилин.
Для приготування солянки ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками.
солянка збірна м'ясна класична - фото крок 2
Моркву натираємо на крупній тертці.
солянка збірна м'ясна класична - фото крок 3
На рослинному маслі обсмажуємо цибулю.
солянка збірна м'ясна класична - фото крок 4
Коли цибуля обсмажиться, додаємо моркву. Лук з морквою швидко перемішуємо, щоб знизу цибуля не підгорів. Зменшуємо вогонь, тушкуємо все разом до м'якості моркви.
солянка збірна м'ясна класична - фото крок 5
До обсмаженою овочам додаємо томатну пасту. Перемішуємо.
солянка збірна м'ясна класична - фото крок 6
Поки паста з овочами гаситься, очистіть солоні огірки від шкірки, натріть їх на крупній тертці.
солянка збірна м'ясна класична - фото крок 7
Огірки помістіть в окрему каструльку і на середньому вогні поставте варитися, вливши невелику кількість води. У міру варіння вода буде уварювалася, підливайте воду до огірків, але варіть їх окремо. Якщо з'єднати огірки з овочами, то овочі перестануть готуватися через кислоти, що знаходиться в огірках.
солянка збірна м'ясна класична - фото крок 8
У нас продають ось такі набори для солянки.
солянка збірна м'ясна класична - фото крок 9
Вийміть вміст упаковки і додайте в сковороду до зажарки. Перемішайте. Гасіть все разом близько 5-7 хвилин. Можна трохи підлити водички.
солянка збірна м'ясна класична - фото крок 10
Готову м'ясну зажарку вимикаємо і поки що отставляем в сторону.
солянка збірна м'ясна класична - фото крок 11
Очистіть картопля. Наріжте його на невеликі шматочки. Картопля додайте в киплячий бульйон. Вийміть з бульйону м'ясо. Наріжте його шматочками і поверніть в бульйон.
солянка збірна м'ясна класична - фото крок 12
Коли картопля в бульйоні буде майже готова, додайте в бульйон засмажку і окремо варилися огірки разом в водою, в якій вони варилися.
солянка збірна м'ясна класична - фото крок 13
Посоліть і поперчіть за смаком. Я в солянку додаю цукор, щоб погасити кислоту томата і огірків. Керуватися доведеться своїми смаковими уподобаннями, бо огірки і кислота томата у всіх різна. Розлийте солянку по тарілочках і подайте до столу.

Схожі рецепти