Солянка збірна м'ясна класична
(покроковий рецепт з фото)
Тут тобі і м'ясо, і ковбаса, і солоні огірки, і овочі. Все це і є солянка збірна м'ясна. Найчастіше під такою назвою постає перед нами перша страва, але солянка буває і другою стравою.
Рецепт з фото не тільки розповість, як приготувати солянку збірну м'ясну класичну, але і покаже, як приготувати її так, щоб вона стала у вашій родині першою стравою.
- Куряче філе - 200 грам
- Набір для солянки - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Картопля - 5 штук
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Солоні огірки - 2 штуки
- Сіль, цукор, перець чорний мелений, лавровий лист - За смаком
- Вода - 2, 5 L
Куряче філе потрібно вимити і помістити в каструлю. Залити водою і поставити варитися. Варимо 20 хвилин.
Для приготування солянки ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками.
Для приготування солянки ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками.
Моркву натираємо на крупній тертці.
На рослинному маслі обсмажуємо цибулю.
Коли цибуля обсмажиться, додаємо моркву. Лук з морквою швидко перемішуємо, щоб знизу цибуля не підгорів. Зменшуємо вогонь, тушкуємо все разом до м'якості моркви.
До обсмаженою овочам додаємо томатну пасту. Перемішуємо.
Поки паста з овочами гаситься, очистіть солоні огірки від шкірки, натріть їх на крупній тертці.
Огірки помістіть в окрему каструльку і на середньому вогні поставте варитися, вливши невелику кількість води. У міру варіння вода буде уварювалася, підливайте воду до огірків, але варіть їх окремо. Якщо з'єднати огірки з овочами, то овочі перестануть готуватися через кислоти, що знаходиться в огірках.
У нас продають ось такі набори для солянки.
Вийміть вміст упаковки і додайте в сковороду до зажарки. Перемішайте. Гасіть все разом близько 5-7 хвилин. Можна трохи підлити водички.
Готову м'ясну зажарку вимикаємо і поки що отставляем в сторону.
Очистіть картопля. Наріжте його на невеликі шматочки. Картопля додайте в киплячий бульйон. Вийміть з бульйону м'ясо. Наріжте його шматочками і поверніть в бульйон.
Коли картопля в бульйоні буде майже готова, додайте в бульйон засмажку і окремо варилися огірки разом в водою, в якій вони варилися.
Посоліть і поперчіть за смаком. Я в солянку додаю цукор, щоб погасити кислоту томата і огірків. Керуватися доведеться своїми смаковими уподобаннями, бо огірки і кислота томата у всіх різна. Розлийте солянку по тарілочках і подайте до столу.