Збірна м'ясна солянка в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Солянка збірна давно стала улюбленою стравою практично в кожному будинку. І це не дивно, оскільки її смак кожного разу дивує смакові рецептори навіть вимогливих гурманів.
Кожна господиня має в своєму арсеналі чимало рецептів приготування перших страв. Рекомендую приготувати збірну м'ясну солянку в мультиварці, яка відмінно вгамує голод і побалує ваші смакові рецептори. Дотримуйтесь послідовність і ваше кулінарне творіння по достоїнству оцінять.
- М'ясо - 400 грам (для бульйону)
- Сосиски і ковбаса копчена - 300 грам
- Маслини - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Огірки - 100 грам
- Зелень - 30 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Картопля - 3 штуки
1. Дивовижне блюдо - солянка збірна м'ясна в домашніх умовах. Рецептів її приготування існує багато - вся справа смаку. Я пропоную її класичний рецепт.
2. Для початку слід нарізати овочі. Почнемо з лука. У рецепті не йде морква, тому обсмажити слід тільки цибулю (на рослинному маслі).
3. Поки цибуля смажиться, наріжте огірки і додайте до нього ж. На мультиварці виставите відповідну програму. У мене "жарка" і стежте за приготуванням.
4. Сосиски краще нарізати скибочками. Я брала звичайні молочні сосиски. До вибору ковбасних виробів підійдіть відповідально і краще не купуйте готові набори для солянки, а "зібрати" його особисто.
5. Копчену ковбасу поріжте також, після чого всі відправте до цибулі і огірків. Тим часом наріжте картоплю і додайте томатну пасту. По бажанню, зварене бульйонне м'ясо можна нарізати кубиками і відправити в мультиварку.
6. Я маслини нарізала дрібно, але багато хто любить залишати їх в солянці цілими. Обов'язково придбайте маслини без кісточок.
7. Коли всі продукти завантажені в контейнер, додайте потрібно кількість бульйону і трохи розсолу (близько 100 г). Перемішайте акуратно лопаткою і виставите режим "варка" . У мене на приготування солянки пішло 1, 5 годину (разом з м'ясом).
8. Виходить вона не тільки ось така красива, але і апетитна. При подачі можна в тарілку додавати часточку лимона і кілька ложок сметани - так вона ще смачніше.