Солянка м'ясна на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Від однієї згадки м'ясної солянки у багатьох слинки в роті потечуть! Це надзвичайно смачна страва російської кухні готувати можна по-різному. Пропоную вам свій рецепт солянки м'ясної на сковороді!
Солянку (як суп) найкраще готувати в казані або в каструлі. Але якщо під рукою такого посуду не знайшлося, тоді підійде просто глибока сковорода. М'ясна солянка вийде більш густий, наваристою і не такий рідкої. Для приготування солянки м'ясної на сковороді можете використовувати не тільки воду, але і бульйон м'ясний.
- Яловичина - 300 грам
- Курка - 150 грам
- Копченості - 150 грам
- Цибуля - 3-4 штук
- Солоні огірки - 3-4 штук
- Гриби солоні - 200 грам
- Томатна паста або томати - 150 грам
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Зелень - За смаком
- Розсіл огірковий - 1 Склянка
- Спеції - За смаком
- Оливки - 1-2 Ст. Ложок
- Лимон - 2-3 скибочок
Для початку підготуйте м'ясо для солянки. Половину яловичини промийте і поріжте тонкими пластинками. Іншу половину - соломкою.
Соломкою або просто маленькими шматочками поріжте курку і копченості.
Тепер овочі: огірки поріжте соломкою, невеликі цибулини - кільцями (якщо цибуля середнього розміру, тоді можна і півкільцями). Грибочки солоні поріжте довільно, але не дуже дрібно. До речі, якщо використовуєте НЕ томатну пасту, а помідори свіжі, тоді приберіть шкірку і подрібніть їх у блендері до пастоподібного стану.
Розсіл краще використовувати, звичайно, з-під домашніх огірків.
Розігрійте глибоку сковороду, влийте оливкову олію, обсмажте першу половину яловичини. Сильно обсмажувати не варто.
Потім додайте курку, теж злегка обсмажте все разом.
Тепер можете і цибулю додати. Важливо: пам'ятайте, що цибуля з м'ясом треба страхувати, а не смажити. Чи не переставайте помішувати, цибуля не повинен підгоріти, він повинен стати прозорим, а не золотим.
Потім черга томатної пасти (в моєму випадку - подрібнені помідори). Перемішайте все.
Знову ж таки: не дайте обсмажуванні підгоріти, вогонь збавте, помішуйте постійно. Дайте зайвої рідини випаруватися, але не більше.
Тепер можете покласти солоні огірки, гриби і решту нарізаної яловичини. Тут же залийте вміст сковороди склянкою огіркового розсолу.
Коли розсіл закипить, влийте в сковороду воду. Кількість води вже залежить від габаритів сковороди. В мою, схожу на вок, поміщається літра півтора.
Коли солянка закипить, додайте в неї залишилися копченості. Зменшіть вогонь, дайте солянці варитися хвилин 30.
В кінці вже можете додати спеції, зелень подрібнену і оливки, порізані кільцями. До речі, оливки можете додати і перед подачею безпосередньо. Мені просто подобається, коли вони нудяться в солянці і віддають їй свій аромат.
Дайте солянці потім настоятися ще хвилин 15. Подавайте з скибочками лимона, сметаною і чорним хлібом. Смачного!