Солянка м'ясна на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи не любила всякі заготовки, але потім зрозуміла, що краще мати заготовки, якими можна доповнити і врятувати будь-яку страву! Цей простий рецепт солянки м'ясна на зиму - як раз з цієї опери!
Хочу розповісти, як приготувати солянку м'ясну на зиму. Звичайно, тут не тільки м'ясо, але так навіть краще - взимку можна таку заготовку використовувати і як простий салат а-ля м'ясне рагу, або ж додавати в бульйон, відразу ж перетворивши звичайний суп в справжню солянку - смачну, ситну і багату на смак!
- Свинина - 1 кілограм
- Капуста - 5 кілограм
- Цибуля - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Перець болгарський - 0.5 кілограма
- Соус томатний - 0.5 L
- Гриби відварні - 3 L
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 100 грам
- Масло рослинне - 500 грам
- Оцтова есенція - 1 Ст. Ложка(70% концентрат)
- Лавровий лист - 10 штук
- Вода - 22 Ст. Ложок
1. Гриби, м'ясо і цибулю подрібнити якомога дрібніше і обсмажити-згасимо приблизно сорок хвилин. Щоб не пригорає, додайте приблизно третину від усього рослинного масла.
2. У сусідній великій каструлі тушкуємо півтори години подрібнені капусту, морква, перець, заливши все водою, додавши залишок масла, сіль, цукор і соус.
3. Через півтори години додамо м'ясо-грибну суміш до овочів, перемішаємо і тушкуємо ще 15 хвилин. Потім додамо воду і оцет, тушкуємо ще 15 хвилин.
4. Фасуємо по стерильним баночках і закриваємо на зиму. Готово!