«солянка» класична з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте ідеї першого страви на обід? Спробуйте взяти на озброєння цей нескладний варіант приготування "солянка" з ковбасою на курячому бульйоні. Чудовий рецепт, рекомендую!
Основою для бульйону може бути і яловичина, наприклад, а варити його можете як на плиті, так і в мультиварці. В даному випадку в солянці немає огірків, тільки розсіл, але за бажанням, можна додати. Весь процес займе у вас близько години, але насправді все досить просто.
- Курка - 300 грам (для бульйону)
- Ковбаса і копченості - 350 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Селера - За смаком (по бажанню)
- Часник - 1-3 зубчиків
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком (перець, паприка, лавровий лист і т.Д.)
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Розсіл - 1/2-1 склянки (за смаком)
- Оливки, лимон, крем - За смаком (для подачі)
1. Курку вимийте, викладіть в каструлю з водою і поставте на вогонь. Після закипання приберіть піну, варіть хвилин 30-40 на середньому вогні.
2. Поки вариться бульйон можна зайнятися заправкою. На сковороду з розігрітим маслом відправте подрібнену цибулю, морква, часник і селера за бажанням. Смажте на середньому вогні, помішуючи, хвилин 5.
3. Додайте нарізану брусочками ковбасу, шинку, інші копченості. Смажте ще 2-3 хвилини.
4. Додайте томатну пасту, влийте трохи бульйону. Хвилини через 2-3 сковороду можна знімати з вогню.
5. Вийміть курку з бульйону, в бульйон викладіть заправку. Курку трохи остудіть, розберіть на волокна і поверніть в каструлю.
6. Влийте розсіл, додайте за смаком сіль і спеції. Варіть на середньому вогні хвилин 5-7. Зніміть з вогню і дайте настоятися ще хвилин 20. Перед подачею доповніть солянку сметаною, лимоном, маслинами або оливками. Смачного!