Рецепт «солянка» класична з ковбасою фото

«солянка» класична з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Пісні страви
На обід , На вечерю
Супи , Солянка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Шукайте ідеї першого страви на обід? Спробуйте взяти на озброєння цей нескладний варіант приготування"Солянка" з ковбасою на курячому бульйоні. Чудовий рецепт, рекомендую!

Опис приготування:

Основою для бульйону може бути і яловичина, наприклад, а варити його можете як на плиті, так і в мультиварці. В даному випадку в солянці немає огірків, тільки розсіл, але за бажанням, можна додати. Весь процес займе у вас близько години, але насправді все досить просто.

  • Курка - 300 грам (для бульйону)
  • Ковбаса і копченості - 350 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Морква - 1 штука
  • Селера - За смаком (по бажанню)
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і спеції - За смаком (перець, паприка, лавровий лист і т.Д.)
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Розсіл - 1/2-1 склянки (за смаком)
  • Оливки, лимон, крем - За смаком (для подачі)
1. Курку вимийте, викладіть в каструлю з водою і поставте на вогонь. Після закипання приберіть піну, варіть хвилин 30-40 на середньому вогні.
2. Поки вариться бульйон можна зайнятися заправкою. На сковороду з розігрітим маслом відправте подрібнену цибулю, морква, часник і селера за бажанням. Смажте на середньому вогні, помішуючи, хвилин 5.
3. Додайте нарізану брусочками ковбасу, шинку, інші копченості. Смажте ще 2-3 хвилини.
4. Додайте томатну пасту, влийте трохи бульйону. Хвилини через 2-3 сковороду можна знімати з вогню.
5. Вийміть курку з бульйону, в бульйон викладіть заправку. Курку трохи остудіть, розберіть на волокна і поверніть в каструлю.
6. Влийте розсіл, додайте за смаком сіль і спеції. Варіть на середньому вогні хвилин 5-7. Зніміть з вогню і дайте настоятися ще хвилин 20. Перед подачею доповніть солянку сметаною, лимоном, маслинами або оливками. Смачного!

Схожі рецепти