Рис з горохом і солодким перцем
(покроковий рецепт з фото)
Рис з горохом і солодким перцем - це повноцінне блюдо, ситне і ароматне. Прекрасно підійде такий рис і як гарнір, готується просто, а результат дуже гідний! Спробуйте!
Для цього рецепта підійде будь-який сорт рису, але я рекомендую віддати перевагу пропареному. З ним це барвисте блюдо виходить більш розсипчасте і дуже апетитне. Подавати такий рис краще в гарячому вигляді, на обід або вечерю, як гарнір або самостійно. Покроковий рецепт як приготувати рис з горохом і солодким перцем, дивимося нижче.
- Мал - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Горошок зелений - 100 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Наріжте кубиками морква, перець і цибулю. Складіть в сковороду і налийте олію.
Обсмажуйте періодично помішуючи близько 5 хвилин.
Додайте промитий рис і продовжуйте обсмажувати все разом, поки рис не стане прозорим.
Додайте воду, горошок і сіль за смаком. Після закипання накрийте сковороду кришкою і готуйте страву на мінімальному вогні 20 хвилин.
Чи не відкриваючи кришку даємо рису настоятися ще 10-15 хвилин. Рис з горохом і солодким перцем готовий.
Смачного!