Рецепт Рис з горохом і солодким перцем фото

Рис з горохом і солодким перцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Крупи , Морква , Мал , Горох
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рис з горохом і солодким перцем - це повноцінне блюдо, ситне і ароматне. Прекрасно підійде такий рис і як гарнір, готується просто, а результат дуже гідний! Спробуйте!

Опис приготування:

Для цього рецепта підійде будь-який сорт рису, але я рекомендую віддати перевагу пропареному. З ним це барвисте блюдо виходить більш розсипчасте і дуже апетитне. Подавати такий рис краще в гарячому вигляді, на обід або вечерю, як гарнір або самостійно. Покроковий рецепт як приготувати рис з горохом і солодким перцем, дивимося нижче.

  • Мал - 300 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Горошок зелений - 100 грам
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
рис з горохом і солодким перцем - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
рис з горохом і солодким перцем - фото крок 2
Наріжте кубиками морква, перець і цибулю. Складіть в сковороду і налийте олію.
рис з горохом і солодким перцем - фото крок 3
Обсмажуйте періодично помішуючи близько 5 хвилин.
рис з горохом і солодким перцем - фото крок 4
Додайте промитий рис і продовжуйте обсмажувати все разом, поки рис не стане прозорим.
рис з горохом і солодким перцем - фото крок 5
Додайте воду, горошок і сіль за смаком. Після закипання накрийте сковороду кришкою і готуйте страву на мінімальному вогні 20 хвилин.
рис з горохом і солодким перцем - фото крок 6
Чи не відкриваючи кришку даємо рису настоятися ще 10-15 хвилин. Рис з горохом і солодким перцем готовий.
рис з горохом і солодким перцем - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти