Фріттата з брокколі і солодким перцем
(покроковий рецепт з фото)
Фріттата - національне Італійську страву. Являє собою щось схоже на омлет з безліччю різних добавок. Заходьте, і я навчу вас готувати фриттату з брокколі і перцем. Це просто!
Фріттата - дуже ситне блюдо, яке можна подати не тільки на сніданок, воно цілком підійде і для обіду. Тільки на сніданок краще готувати фриттату з овочевими добавками, а на обід - більш ситну. Можна додати навіть шматочки м'яса або курки, ну і будь-які овочі за бажанням.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Брокколі - 150 грам
- Петрушка - 4 штуки
- Лимон - 1/4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Чебрець - 4 штуки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Паприка мелена - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
1. Часник і цибуля довільно наріжте і залийте соком лимона і оливковою олією.
2. Перець наріжте соломкою.
3. Брокколі розберіть на дрібні суцвіття.
4. Цибуля наріжте півкільцями.
5. Яйця збийте виделкою з мускатним горіхом, паприкою і сіллю.
6. На вершковому маслі обсмажити цибулю.
7. Додайте брокколі, обсмажуйте 1 хвилину.
8. Додайте перець, обсмажте ще пару хвилин.
9. Додайте кілька листочків чебрецю.
10. Додайте часник з петрушкою, обсмажте все пару хвилин.
11. Залийте яєчною сумішшю і смажте, поки яйця не "схопляться" . Потім поставте в розігріту до 180 градусів духовку і доведіть до готовності.
12. Смачного!