Рис з брокколі і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам потрібна ідея швидкого, ситного і смачного обіду або вечері, придивіться до цього рецепту. Рис з брокколі і куркою в азіатському стилі не відстаючи нікого байдужими. Обов'язково спробуйте!
Додавання часнику, імбиру і соєвого соусу надає приголомшливу пікантність. До того ж, це повноцінне і ситне блюдо, яке можна приготувати менш ніж за півгодини.
- Мал - 1 Склянка
- Куряче філе - 1 штука
- Брокколі - 200 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Імбир - 1 штука (шматочок)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок (за смаком)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Кунжут - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Брокколі я використовую заморожену.
Брокколі я заливаю окропом, доводжу до кипіння. Трохи солю, варю буквально одну хвилину і відправляю під холодну воду.
Тоді вона виходить не перевареної.
Рис відварити в підсоленій воді до готовності. Для цього я залийте рис 2 склянками води і поставте на вогонь. Коли закипить посоліть, зменшіть вогонь до середнього і варіть близько 12 хвилин.
Куряче філе вимийте, обсушити і наріжте тонкими смужками. Викладіть на сковороду з додаванням олії. Обсмажте на сильному вогні, постійно помішуючи. Курка повинна біліть.
Тим часом подрібніть часник і імбир. Додайте на сковороду, обсмажте хвилину-дві, помішуючи.
Після викладіть на сковороду рис.
Влийте соєвий соус і перемішайте. Томіть буквально хвилину.
В кінці додайте брокколі, за бажанням можна трохи поперчити.
Все перемішайте і зніміть з вогню.
Перед подачею можна присипати блюдо кунжутом. Смачного!