Рис з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Рис з брокколі - це, що називається, з «скарбнички рецептів» для тих, хто стежить за фігурою, але при цьому не має можливості готувати собі окремо від сім'ї.
Простий рецепт рису з брокколі допоможе вам швидко приготувати відмінний гарнір - цілком дієтичний для жінок і при цьому ситний для чоловіків.
Звичайно, щоб це блюдо вийшло по-справжньому смачним і корисним, рис повинен бути якісним - довгозернистим і, бажано, нешліфованим. У поєднанні з ароматною, трохи хрусткою брокколі і пікантним соєвим соусом - це просто смакота!
- Мал - 300 грам
- Брокколі - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Червоний перець мелений - За смаком
- Koriandr - За смаком
Рис ретельно промити 2-3 рази.
Відварити в підсоленій воді до майже готового стану - хай залишиться трохи твердим, адже йому ще належить гаситися разом з овочами.
Цибуля очистити і нарізати.
Злегка обсмажити цибулю в розігрітій олії.
Коли він стане прозорим - додати нарізану або терту на тертці моркву.
Буквально через пару хвилин відправити в сковороду брокколі, перемішати і обсмажувати хвилин 5-7 на середньому вогні до повного википання рідини.
Додати соєвий соус і спеції. Через хвилину - рис. Перемішати і накрити кришкою.
Готовий рис можна посипати тертим сиром і дрібно нарубаної зеленню. Подавати гарячим як гарнір або основне блюдо.