Рис із зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Такий рис із зеленню в домашніх умовах готується швидко, а виходить незмінно смачним і соковитим. До того ж, він настільки апетитний на вигляд, що встояти неможливо! Відмінний варіант обіду або вечері!
Цей рецепт приготування рису із зеленню мені подобається своєю простотою в приготуванні. А особливо тим, що при мінімумі зусиль і бюджетности інгредієнтів виходить дуже смачна страва! А вже який аромат… І все це - з мінімальним додаванням спецій! Тому рекомендую приготувати так, і, якщо вам здасться мало солі, - додати сіль і спеції в кінці готування. Бажаю удачі!
- Мал - 400 грам
- Свинина - 500 грам (м'ясо з гомілки, вирізка або філе)
- Зелень - 100-200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Соєвий соус - 1/2 склянки
1. М'ясо ріжемо великими шматками і тушкуємо до готовності. Бульйон НЕ виливаємо.
2. Зелень дрібно шаткуємо і додамо до м'яса вже в кінці готування. При бажанні на цьому ж етапі додамо і спеції.
3. Рис відварюємо до напівготовності, зайву воду зливаємо. До рису додамо залишилася зелень і перемішати.
4. А тепер викладаємо в горщик або горщики шарами рис і м'ясо. Заливаємо бульйоном від м'яса, закриваємо кришками і відправимо в розпечену до 200 градусів духовку.
5. Тушкуємо якомога довше - так блюдо буде смачніше. У самому кінці, коли вже майже весь бульйон піде, додамо масло і заливаємо соєвим соусом. Продовжуємо гасити.
6. Коли вже аромат стане нестерпно смачним, - можна блюдо дістати, перемішати і подавати! Смачного!