Рецепт Римська піца фото

Римська піца
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка, Піца

Спробуємо приготувати "римську піцу"? Чим же вона відрізняється від традиційної, запитаєте ви? Перш за все формою, тестом, способом приготування. Про все докладніше в процесі приготування. Починаємо?

"римська піца" - це як "відгомін" бідності, коли в будинку знаходилося трохи борошна, готувалося тісто, на яке потім вкладалося все, що знайшлося в домі. Форма традиційної римської піци - прямокутна, тісто тонке, досить рідке, начинки кладеться трохи. Тісто має дозрівати довго, до чотирьох днів. Дана піца приготовлена ​​по "експрес-рецептом", але з дотриманням основних принципів. Дивіться покроковий рецепт і спробуйте приготувати свою "римську" піцу.

  • Борошно - 180 грам (мука повинна бути "сильна", з високим вмістом білка, ніж "правильніше" мука, тим менше її треба)
  • Вода - 200 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Сухі дріжджі - 5 грам
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки(1, 5 ст. Ложки - в тісто, 1, 5 ст. Ложки - використовується в процесі приготування)
  • Томатна пасату - 200 грам (або різані помідори у власному соку)
  • Моцарелла - 125 грам
  • Маслини - 10 штук
  • Бекон - 70-80 грам
  • Сухі трави - 1 Чайна ложка (базилік, орегано)
римська піца - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
римська піца - фото крок 2
У ємність для замішування тіста влийте теплу воду, розчиніть в ній сіль, влийте 1 ст. Ложку оливкової олії.
римська піца - фото крок 3
Всипте в борошно дріжджі, перемішайте.
римська піца - фото крок 4
Всипте борошно в воду, замісіть тісто. Тісто буде рідким, але нехай вас це не бентежить. У процесі вистоювання тіста слід зробити не менше п'яти обмінок. Традиційне тісто готується 4 дня, при експрес-готуванні час вистоювання скорочують до 10 годин. У моєму рецепті, оскільки використані "швидкі" дріжджі, обминання зроблена 5 раз через кожні 30 хвилин.
римська піца - фото крок 5
Підготуйте лист для випічки, змастіть руки оливковою олією, викладіть тісто на лист і руками розтягніть його в прямокутний пласт. Пальчиками зробіть в тесті поглиблення, як при приготуванні "фокаччи", збризніть оливковим маслом. Духовка повинна бути розігріта на максимум. Надішліть основу піци в духовку для попереднього Подпеканіе на 5 хвилин.
римська піца - фото крок 6
Поки основа піци в духовці, розірвіть моцарелу руками на шматочки.
римська піца - фото крок 7
Дістаньте з духовки попередньо подпеченний основу піци.
римська піца - фото крок 8
На подпеченний основу піци викладіть томатну пасат або помідори у власному соку, викладіть моцарелу, маслини, посипте сухими травами. Знову відправте в духовку на 10 хвилин.
римська піца - фото крок 9
На повністю готову піцу викладіть скибочки бекону, свіжий базилік (якщо знайдеться), злегка збризніть оливковим маслом і подавайте до столу. Піца виходить з тонкою хрумкою скоринкою і смак всіх продуктів чудово відчувається.

Схожі рецепти