Римська піца
(покроковий рецепт з фото)
Спробуємо приготувати "римську піцу"? Чим же вона відрізняється від традиційної, запитаєте ви? Перш за все формою, тестом, способом приготування. Про все докладніше в процесі приготування. Починаємо?
"римська піца" - це як "відгомін" бідності, коли в будинку знаходилося трохи борошна, готувалося тісто, на яке потім вкладалося все, що знайшлося в домі. Форма традиційної римської піци - прямокутна, тісто тонке, досить рідке, начинки кладеться трохи. Тісто має дозрівати довго, до чотирьох днів. Дана піца приготовлена по "експрес-рецептом", але з дотриманням основних принципів. Дивіться покроковий рецепт і спробуйте приготувати свою "римську" піцу.
- Борошно - 180 грам (мука повинна бути "сильна", з високим вмістом білка, ніж "правильніше" мука, тим менше її треба)
- Вода - 200 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 5 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки(1, 5 ст. Ложки - в тісто, 1, 5 ст. Ложки - використовується в процесі приготування)
- Томатна пасату - 200 грам (або різані помідори у власному соку)
- Моцарелла - 125 грам
- Маслини - 10 штук
- Бекон - 70-80 грам
- Сухі трави - 1 Чайна ложка (базилік, орегано)

Підготуйте інгредієнти.

У ємність для замішування тіста влийте теплу воду, розчиніть в ній сіль, влийте 1 ст. Ложку оливкової олії.

Всипте в борошно дріжджі, перемішайте.

Всипте борошно в воду, замісіть тісто. Тісто буде рідким, але нехай вас це не бентежить. У процесі вистоювання тіста слід зробити не менше п'яти обмінок. Традиційне тісто готується 4 дня, при експрес-готуванні час вистоювання скорочують до 10 годин. У моєму рецепті, оскільки використані "швидкі" дріжджі, обминання зроблена 5 раз через кожні 30 хвилин.

Підготуйте лист для випічки, змастіть руки оливковою олією, викладіть тісто на лист і руками розтягніть його в прямокутний пласт. Пальчиками зробіть в тесті поглиблення, як при приготуванні "фокаччи", збризніть оливковим маслом. Духовка повинна бути розігріта на максимум. Надішліть основу піци в духовку для попереднього Подпеканіе на 5 хвилин.

Поки основа піци в духовці, розірвіть моцарелу руками на шматочки.

Дістаньте з духовки попередньо подпеченний основу піци.

На подпеченний основу піци викладіть томатну пасат або помідори у власному соку, викладіть моцарелу, маслини, посипте сухими травами. Знову відправте в духовку на 10 хвилин.

На повністю готову піцу викладіть скибочки бекону, свіжий базилік (якщо знайдеться), злегка збризніть оливковим маслом і подавайте до столу. Піца виходить з тонкою хрумкою скоринкою і смак всіх продуктів чудово відчувається.