Ribolitta
(покроковий рецепт з фото)
Цей густий італійський суп дуже актуальне в холодну пору року. Він прекрасно насичує, адже овочів в ньому багато, і кожен з них надає супу свій смак і аромат. Готуємо смачно, поживно і корисно!
Цей італійський суп полюбиться багатьом з вас своїм смаком і ароматом. Суп спочатку готувався пісним, адже придуманий він був бідняками. Але є й інший варіант супу: з беконом і пармезаном. У будь-якому випадку цей суп гідний того, щоб ви його зварили і спробували. Суп, як і борщ, особливо гарний розігрітим на наступний день.
- Квасоля - 200 грам (консервована)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лук-пориста - 1/2 штуки
- Морква - 1 штука
- Селера - 2 штуки (стебла)
- Часник - 2 зубчики
- Капуста - 50-70 грам
- Помідори у власному соку - 3-4 штук (невеликі)
- Суміш італійських трав - 2 щіпки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Глібу čerstvyj - 4-5 скибочок
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Зелень кропу, петрушки - 2 Ст. Ложки (нарізана, по бажанню)

1. Розігріваємо каструлю (краще готувати в каструлі з товстим дном) з оливковою олією і викладаємо нарізаний четвертькольцами ріпчасту цибулю і (кільцями) цибуля-пористий. Обсмажуємо хвилини 2-3.

2. Додаємо дрібно нарізаний часник, обсмажуємо ще хвилинку.

3. Стебла селери нарізаємо шматочками, а морква - четвертькольцами. Обсмажуємо з цибулею хвилини 3.

4. Заливаємо овочевий бульйон або воду (приблизно 0, 7 L). Додамо сіль і трави.

5. Коли закипить, додамо нарізану капусту. Італійці не люблять сильно дрібнити овочі

6. Капуста покипів пару хвилин, додамо нарізані помідори і пару ложок соку, в якому були помідори.

7. Мене виручає консервована квасоля, а ви можете зварити квасолю заздалегідь. Половину квасолі подрібнюємо в пюре, а половину залишимо цілою.

8. Додаємо в каструлю квасоля. Зменшуємо вогонь, закриваємо каструлю кришкою і варимо-млоїмо хвилин 20.

9. В кінці додамо дрібно нарізану зелень. Даємо супу настоятися ще хвилин 10 на плиті.

10. Наливаємо в тарілку трохи супу, а потім викладаємо шматочки черствого хліба.

11. Зверху додамо ще супу. Даємо трохи постояти, щоб хліб розмокнув, і можна подавати до столу