Риба, запечена з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є можливість придбати свіжу рибку або ж уже є вдалий улов, то ви можете запекти її з квашеною капустою в духовці. Така риба виходить ароматною і соковитою завдяки капусті.
Зацікавилися, як приготувати рибу, запечену з квашеною капустою? Це правильно, адже таке блюдо стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу. Ви можете здивувати своїх близьких, приготувавши цю красу на вечерю.
- Короп - 2700 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Капуста квашена - 300 грам
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Сіль, перець - За смаком
Рибу для цього рецепта краще брати дуже свіжу, не морожене. В ідеалі вона повинна бути ще живий. Такий сорт риби, як короп, прекрасно підійде. Вимийте її, зчистіть лушпиння. Зябра вийміть, а ось голову залиште.
Для того, щоб дістати з риби нутрощі, вам необхідно взяти найгостріший і тонкий ніж і зробити надріз уздовж хребта на спині так, щоб прорізати ребра. Випатрайте сазана. Будьте дуже обережні, щоб не порізати руки об гострі реберні кістки.
Якщо в рибі була ікра, то відокремте її від потрухів. Також знадобиться жир, який був усередині. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте. Квашену капусту гарненько відіжміть, щоб в ній залишилося якомога менше соку. Якщо у вас в рибі не попалася ікра не турбуйтеся: практично завжди її можна купити на рибному ринку.
Візьміть сковорідку, поставте її на плиту, включите вогонь і почекайте, поки вона розжариться. Влийте на сковорідку олію, киньте рубаний лук. Зменшіть вогонь до середнього, обсмажуйте цибулю до тих пір, поки він не стане м'яким і не почне "золотитися" .
Коли цибуля буде готовий, туди ж на сковорідку викладіть квашену капусту. Тепер обсмажуйте цибулю з капустою близько десяти хвилин. У міру необхідності доливайте олію, щоб капуста не пригоріла, регулярно перемішуйте овочі.
Поки присмажується капуста і цибуля, подрібніть за допомогою ножа риб'ячу ікру і жир. Змішайте обидва компонента, викладіть до овочів на сковорідку. Обсмажуйте, постійно перемішуючи. Ікра готується дуже швидко. Вона буде готова, коли придбає характерний рожево-золотистий відтінок. Додайте до інгредієнтів сіль, перець і лаврушку. Перемішайте все вміст сковорідки.
Вимкніть вогонь, перекладіть капусту з ікрою в окремий посуд, щоб вони швидше охолонули. Коли суміш стане ледь теплою, начините нею рибу через отвір, яке ви проробили у неї в спині. Заколювати отвір нічим не треба, так як така начинка не випливає.
Тепер натріть рибу сіллю і рослинним маслом без запаху. Деко застеліть спеціальним пергаментом для запікання. Викладіть на нього рибу. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів, покладіть в нього деко з сазаном. Запікається рибка близько години, це залежить від її розмірів. В кінці, коли вона буде практично готова, включіть її в режим "гриль", щоб на сазані з'явилася рум'яна кірочка. Готову рибу подавайте гарячою, смазав майонезом, на блюді зі свіжими овочами.