Рецепт Риба, запечена з квашеною капустою фото

Риба, запечена з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Страви цілком , Кисле
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо у вас є можливість придбати свіжу рибку або ж уже є вдалий улов, то ви можете запекти її з квашеною капустою в духовці. Така риба виходить ароматною і соковитою завдяки капусті.

Опис приготування:

Зацікавилися, як приготувати рибу, запечену з квашеною капустою? Це правильно, адже таке блюдо стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу. Ви можете здивувати своїх близьких, приготувавши цю красу на вечерю.

  • Короп - 2700 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Капуста квашена - 300 грам
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Сіль, перець - За смаком
риба, запечена з квашеною капустою - фото крок 1
Рибу для цього рецепта краще брати дуже свіжу, не морожене. В ідеалі вона повинна бути ще живий. Такий сорт риби, як короп, прекрасно підійде. Вимийте її, зчистіть лушпиння. Зябра вийміть, а ось голову залиште.
риба, запечена з квашеною капустою - фото крок 2
Для того, щоб дістати з риби нутрощі, вам необхідно взяти найгостріший і тонкий ніж і зробити надріз уздовж хребта на спині так, щоб прорізати ребра. Випатрайте сазана. Будьте дуже обережні, щоб не порізати руки об гострі реберні кістки.
риба, запечена з квашеною капустою - фото крок 3
Якщо в рибі була ікра, то відокремте її від потрухів. Також знадобиться жир, який був усередині. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте. Квашену капусту гарненько відіжміть, щоб в ній залишилося якомога менше соку. Якщо у вас в рибі не попалася ікра не турбуйтеся: практично завжди її можна купити на рибному ринку.
риба, запечена з квашеною капустою - фото крок 4
Візьміть сковорідку, поставте її на плиту, включите вогонь і почекайте, поки вона розжариться. Влийте на сковорідку олію, киньте рубаний лук. Зменшіть вогонь до середнього, обсмажуйте цибулю до тих пір, поки він не стане м'яким і не почне"золотитися" .
риба, запечена з квашеною капустою - фото крок 5
Коли цибуля буде готовий, туди ж на сковорідку викладіть квашену капусту. Тепер обсмажуйте цибулю з капустою близько десяти хвилин. У міру необхідності доливайте олію, щоб капуста не пригоріла, регулярно перемішуйте овочі.
риба, запечена з квашеною капустою - фото крок 6
Поки присмажується капуста і цибуля, подрібніть за допомогою ножа риб'ячу ікру і жир. Змішайте обидва компонента, викладіть до овочів на сковорідку. Обсмажуйте, постійно перемішуючи. Ікра готується дуже швидко. Вона буде готова, коли придбає характерний рожево-золотистий відтінок. Додайте до інгредієнтів сіль, перець і лаврушку. Перемішайте все вміст сковорідки.
риба, запечена з квашеною капустою - фото крок 7
Вимкніть вогонь, перекладіть капусту з ікрою в окремий посуд, щоб вони швидше охолонули. Коли суміш стане ледь теплою, начините нею рибу через отвір, яке ви проробили у неї в спині. Заколювати отвір нічим не треба, так як така начинка не випливає.
риба, запечена з квашеною капустою - фото крок 8
Тепер натріть рибу сіллю і рослинним маслом без запаху. Деко застеліть спеціальним пергаментом для запікання. Викладіть на нього рибу. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів, покладіть в нього деко з сазаном. Запікається рибка близько години, це залежить від її розмірів. В кінці, коли вона буде практично готова, включіть її в режим"Гриль" , щоб на сазані з'явилася рум'яна кірочка. Готову рибу подавайте гарячою, смазав майонезом, на блюді зі свіжими овочами.

Схожі рецепти