Риба в духовці зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Риба, запечена зі сметаною, має набагато меншу калорійність, ніж з майонезом або смажена. Ця страва виграє і по смаком даними. Риба виходить дуже ніжна і ароматна.
Замаринуйте рибу в сметані зі спеціями. Загорніть у фольгу і запечіть в духовці (35 хвилин). Після чого прикрасьте рибку і подайте до столу. Хай щастить!
- Товстолобик - 1 штука
- Крем - 3-4 Ст. Ложки
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
Підготуйте рибу, сметану і спеції. Рибу обов'язково очистіть від луски, видаліть зябра і нутрощі. Промийте рибку всередині і обсушити.
Сметану змішайте з сіллю і прованськими травами.
Повапните рибу з усіх боків сметаною зі спеціями (всередині - теж). Залиште на 10 хвилин.
Покладіть рибу на фольгу. Зробіть надрізи.
Увімкніть духовку на 250 градусів. Рибу загорніть у фольгу, щоб сік не витікав. Запікайте 30 хвилин.
Через 30 хвилин обережно розкрийте фольгу і зарумяньте рибку.
Перекладіть рибку на блюдо, оформите на свій смак. Смачного!