Голубці в духовці зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Голубці - маленькі конвертики з капустяного листа, начинені м'ясним фаршем. Гарячі і холодні, великі і маленькі, вони почесні гості на обідньому столі в нашому домі. Пригощайтеся на здоров'я!
У нашій родині люблять різні голубці, але найбільше нам подобаються запечені в духовці зі сметаною. Капустяний лист просочується сметанною заливкою і стає м'яким, прозорим і дуже смачним. Такими голубцями можна ситно нагодувати сім'ю і не соромно запропонувати гостям на святковий стіл. Ділюся рецептом, як приготувати голубці в духовці зі сметаною. Готуйте з задоволенням!
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Лист капустяний - 18-20 штук
- Мал - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець духмяний - 1 Чайна ложка
- Паприка сушена мелена - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх мелений - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
- Крем - 1, 5 склянки
- Томатне пюре - 2/3 склянки
Підготуйте необхідні продукти. Мал промийте кілька разів до прозорої води. Цибуля, морква очистіть, подрібніть.
Капустяне листя акуратно зніміть з качана, намагаючись не порвати.
Мал відварити до напівготовності, відкиньте на сито.
Розігрійте масло на сковороді, пассеруйте подрібнені цибулю і моркву до м'якості, зніміть з вогню.
Додайте фарш, спеції, сіль, рис і перемішайте.
Капустяний лист поставте в воді на вогонь, доведіть до кипіння, provara 1-2 хвилини, злийте воду.
Ложку начинки покладіть на край капустяного листа, підігніть краю з двох сторін і загорніть голубець.
На розігрітій олії злегка обсмажте голубці з двох сторін до рум'янцю. Викладіть їх в форму для запікання.
Сметану і томатне пюре змішайте, залийте голубці.
Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте протягом 1 годину. Капустяний лист повинен стати м'яким і прозорим.
Смачного!