Рецепт Голубці в духовці фото

Голубці в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Фарш
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Голубці в духовці готуються з капусти, суміші яловичого і свинячого фаршу, рису. Для соусу знадобиться цибуля, часник, спеції, томатна паста, крем. Запікати голубці будемо в духовці під фольгою.

Опис приготування:

Голубці в духовці готуються досить просто. Єдине - доведеться повозитися з капустою. Якщо ви хочете, щоб листя капусти швидше стали м'якими, обірвемо їх з качана і відваріть в підсоленій киплячій воді окремо. Удачі в приготуванні!

  • Капуста, коб - 1 штука (з великим листям)
  • Фарш - 500 грам (суміш яловичого зі свинячим)
  • Мал - 1/2 склянки
  • Цибулина - 1 штука
  • Сіль, чорний перець - За смаком
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Томатне пюре - 1, 5-2 склянки (або протерті помідори)
голубці в духовці - фото крок 1
1. Відірвіть верхні листки з капусти і виріжте качан.
голубці в духовці - фото крок 2
2. Покладіть качан у велику каструлю, залийте водою, посоліть і варіть на повільному кипінні. Поступово обривайте м'які зварені листя.
голубці в духовці - фото крок 3
3. Приготуйте начинку. Для цього змішайте м'ясний фарш, сіль, перець, подрібнену петрушку, відварений до напівготовності рис. Обсмажте на олії нарізану кубиками цибулю до м'якості і також додайте в фарш.
голубці в духовці - фото крок 4
4. Загорніть пару ложок фаршу в капусті лист конвертиком.
голубці в духовці - фото крок 5
5. З усього фаршу зробіть голубці.
голубці в духовці - фото крок 6
6. Частину, що залишилася капусту порубати.
голубці в духовці - фото крок 7
7. На дно форми для запікання викладіть рубану капусту.
голубці в духовці - фото крок 8
8. Зверху викладіть голубці. Залийте томатним пюре. Додати сіль, поперчіть. Накрийте форму фольгою і відправляйте на годину в розігріту до 180 градусів духовку. Голубці в духовці готові! Смачного!

Схожі рецепти