Голубці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Голубці в духовці готуються з капусти, суміші яловичого і свинячого фаршу, рису. Для соусу знадобиться цибуля, часник, спеції, томатна паста, крем. Запікати голубці будемо в духовці під фольгою.
Голубці в духовці готуються досить просто. Єдине - доведеться повозитися з капустою. Якщо ви хочете, щоб листя капусти швидше стали м'якими, обірвемо їх з качана і відваріть в підсоленій киплячій воді окремо. Удачі в приготуванні!
- Капуста, коб - 1 штука (з великим листям)
- Фарш - 500 грам (суміш яловичого зі свинячим)
- Мал - 1/2 склянки
- Цибулина - 1 штука
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Томатне пюре - 1, 5-2 склянки (або протерті помідори)
1. Відірвіть верхні листки з капусти і виріжте качан.
2. Покладіть качан у велику каструлю, залийте водою, посоліть і варіть на повільному кипінні. Поступово обривайте м'які зварені листя.
3. Приготуйте начинку. Для цього змішайте м'ясний фарш, сіль, перець, подрібнену петрушку, відварений до напівготовності рис. Обсмажте на олії нарізану кубиками цибулю до м'якості і також додайте в фарш.
4. Загорніть пару ложок фаршу в капусті лист конвертиком.
5. З усього фаршу зробіть голубці.
6. Частину, що залишилася капусту порубати.
7. На дно форми для запікання викладіть рубану капусту.
8. Зверху викладіть голубці. Залийте томатним пюре. Додати сіль, поперчіть. Накрийте форму фольгою і відправляйте на годину в розігріту до 180 градусів духовку. Голубці в духовці готові! Смачного!