Риба, фарширована цілком
(покроковий рецепт з фото)
Ця рибка чудово прикрасить будь-який святковий стіл і буде відмінно смакувати з овочами. Незважаючи на складність її приготування, риба, фарширована цілком в домашніх уязика, - краще рішення!
Риба, фарширована цілком в домашніх умовах, здивує кожного і побалує навіть найдосвідченіші смакові рецептори. Якщо не знаєте, чим здивувати гостей за святковим столом - зупиніть свій вибір саме на цій страві. Рибу можна брати будь-яку - на ваш смак.
- Короп - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Зелень - - За смаком
- Сіль, спеції - - За смаком
- Фольга - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Чай міцний - 1 Ст. Ложка
1. Найважливіше у всьому цьому процесі - обробити правильно рибу. Для цієї страви я вибрала коропа. Отже, моєму рибу і чистимо від нутрощів, після чого відбиваємо рибину по всій довжині. Потім слідує процес оброблення:знімаємо шкірку з плавників на пузі. Після цього вирізаємо гострим ножем плавники і знімаємо шкуру до хвоста. Беремо і вивертаємо шкуру, після чого відокремлюємо рибу від голови до хвоста там, де ще шкура не знята. В самому кінці слід зняти шкуру до кінця і відрізати частину філе.
2. На наступному етапі слід зробити фарш: пропускаємо м'ясо риби, яке ми відокремили, через м'ясорубку, додаємо приправи, морква, цибуля і два яйця. Окремо заварюємо міцний чай і додаємо лавровий лист.
3. Набиваємо фаршем рибу по всьому череву, після чого перекладаємо її в глибоку форму для випікання. Я завжди використовую фольгу для запікання, так вирішила і на цей раз. Викладаємо на деко морква, нарізану кільцями, зверху фаршировану рибу, поливаємо лимонним соком, вкриваємо фольгою і ставимо в духовку на 40 хвилин.
4. Після запікання прикрашаємо за бажанням і подаємо як самостійне блюдо.