Фарширована риба
(покроковий рецепт з фото)
Будь-яка фарширована риба - це завжди дуже смачно і корисно. Незважаючи на складність цього рецепта, таку рибу готують досить часто. В даному випадку це короп і фарш з товстолобика.
Любіть фаршировану рибу? Тоді раджу приготувати коропа за цим рецептом. Ще смачніше буде, якщо фарш вдасться приготувати з трьох сортів риб, вийде ще смачніше. В даному випадку філе товстолобика йде як додаток до фаршу. Таку рибку можна і запікати, але я вирішила приготувати щось на кшталт консерви. Результат перевершив всі мої очікування!
- Короп - 2 штук
- Файл короп - 300 грам (або аналогічної риби)
- Селера - 1 штук
- Яйця - 1 штук
- Сіль і спеції - За смаком
1. Я не змогла пройти повз двох розкішних коропів, після чого вирішила приготувати незвичайне блюдо, яке може стати головним навіть на святковому столі.
2. Рибку мені відразу почистили, тому мені залишилося тільки помити її і нарізати на шматочки. Товщина кожного шматочка повинна бути не більше сантиметра.
3. Акуратно гострим ножем вирізаємо в кожному шматочку м'ясо з боку спини, відправляємо в окрему ємність. Туди ж додаємо філе товстолобика або будь-який інший риби (у мене було саме таке). Додаємо цибулю і при бажанні хлібну м'якоть, але це не обов'язково (аналогічний фарш можна готувати і для котлет).
4. Пропускаємо все через дрібну м'ясорубку кілька разів. Додаємо сіль і спеції за смаком. Замішуємо фарш до отримання однорідної маси.
5. Тепер отриманим фаршем заповнюємо простір, яке ми вирізали. На дно ємності для гасіння викладаємо нарізану селеру і викладаємо все начинені шматочки. Заливаємо водою, додаємо лавровий лист.
6. Вода повинна повністю покрити рибу. Доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо на слабкому вогні 4 годину.
7. Коли риба буде готова, дайте їй трохи постояти із закритою кришкою.
8. Викладаємо нашу рибу на блюдо, подаємо її до столу.