Фарширована риба
(покроковий рецепт з фото)
Будь-яка фарширована риба - це завжди дуже смачно і корисно. Незважаючи на складність цього рецепта, таку рибу готують досить часто. В даному випадку це короп і фарш з товстолобика.
Любіть фаршировану рибу? Тоді раджу приготувати коропа за цим рецептом. Ще смачніше буде, якщо фарш вдасться приготувати з трьох сортів риб, вийде ще смачніше. В даному випадку філе товстолобика йде як додаток до фаршу. Таку рибку можна і запікати, але я вирішила приготувати щось на кшталт консерви. Результат перевершив всі мої очікування!
- Короп - 2 штук
- Файл короп - 300 грам (або аналогічної риби)
- Селера - 1 штук
- Яйця - 1 штук
- Сіль і спеції - За смаком
![фарширована риба - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/farshirovannaya_riba-364098.webp)
1. Я не змогла пройти повз двох розкішних коропів, після чого вирішила приготувати незвичайне блюдо, яке може стати головним навіть на святковому столі.
![фарширована риба - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/farshirovannaya_riba-364099.webp)
2. Рибку мені відразу почистили, тому мені залишилося тільки помити її і нарізати на шматочки. Товщина кожного шматочка повинна бути не більше сантиметра.
![фарширована риба - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/farshirovannaya_riba-364111.webp)
3. Акуратно гострим ножем вирізаємо в кожному шматочку м'ясо з боку спини, відправляємо в окрему ємність. Туди ж додаємо філе товстолобика або будь-який інший риби (у мене було саме таке). Додаємо цибулю і при бажанні хлібну м'якоть, але це не обов'язково (аналогічний фарш можна готувати і для котлет).
![фарширована риба - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/farshirovannaya_riba-364112.webp)
4. Пропускаємо все через дрібну м'ясорубку кілька разів. Додаємо сіль і спеції за смаком. Замішуємо фарш до отримання однорідної маси.
![фарширована риба - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/farshirovannaya_riba-364122.webp)
5. Тепер отриманим фаршем заповнюємо простір, яке ми вирізали. На дно ємності для гасіння викладаємо нарізану селеру і викладаємо все начинені шматочки. Заливаємо водою, додаємо лавровий лист.
![фарширована риба - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/farshirovannaya_riba-364123.webp)
6. Вода повинна повністю покрити рибу. Доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо на слабкому вогні 4 годину.
![фарширована риба - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/farshirovannaya_riba-364125.webp)
7. Коли риба буде готова, дайте їй трохи постояти із закритою кришкою.
![фарширована риба - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/farshirovannaya_riba-364126.webp)
8. Викладаємо нашу рибу на блюдо, подаємо її до столу.