Равіолі з гарбузом і пармезаном
(покроковий рецепт з фото)
Гарбузи встигли! Роздолля для любителів страв з ними. Приготуйте такі равіолі: сонячні, ароматні, ніжні! Начинка з печеного гарбуза з пармезаном робить їх не тільки смачними, але і корисними!
Гарбуз надзвичайно багата вітамінами і мінеральними речовинами. Ненав'язливий солодкуватий смак гарбуза відмінно гармонує як з солодкими, так і з пікантними, м'ясними стравами. Тому простір кулінарного застосування гарбуза обмежується тільки вашою фантазією!
- Борошно пшеничне в / сорт - 2 склянки (по 250 мл)
- Манна крупа - 3 Ст. Ложки (можна замінити дрібної манкою)
- Яйця - 2 штуки
- Вода - 70 мілілітрів
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки(2 - в тісто і 2 - в гарбуз)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Гарбуз - 300 грам
- Часник - 4-5 зубчиків
- Пармезан - 80 грам
- Розмарин сушений - 1 щіпка
- Суміш перців горошком - 1 щіпка
- Сіль морська - 1 щіпка (велика)
Гарбуз очистите і крупно наріжте. Розкладіть скибочки в жароміцної формі, посипте крупною морською сіллю, сумішшю перців і розмарином. Додайте часник, роздавлений в лушпинні і збризніть все оливковою олією. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до м'якості і легкої рум'яності.
Поки гарбуз печеться, замісити круте прісне тісто із зазначених інгредієнтів. Я замішую в хлібопічці.
Скачайте тісто в кулю і дайте відлежатися під перевернутою мискою з півгодини, щоб клейковина набухла.
Запечену гарбуз розімніть вилкою в пюре, запечений часник очистіть від лушпиння і теж потовчіть. Натріть половину пармезану на дрібній тертці і змішайте з гарбузом.
Розкачайте тісто не дуже тонко, наріжте його на прямокутні шматочки і зліпите равіолі середнього розміру.
У підсолений окріп опустіть равіолі та відваріть. Равіолі будуть готові через пару хвилин після спливання.
Відкиньте равіолі на друшляк, трохи обсушити і розкладіть на підігріті тарілки. Полийте оливковою олією, посипте пармезаном і додайте зверху трохи песто. Подавайте відразу ж, гарячими.