Рецепт Рагу з м'ясом і кабачками фото

Рагу з м'ясом і кабачками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Рагу
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рагу з м'ясом і кабачками - це, можна сказати, вже класичне літнє блюдо, яке зустрічається практично на всіх столах з моменту дозрівання овочів, воно дуже просте і неймовірно смачне.

Опис приготування:

Скажу вам чесно, в літньо-осінній період це блюдо в нашій родині стоїть під номером один, його ми готуємо і на обід, і на вечерю, тільки в залежності від того, які овочі до цього моменту дозрівають, змінюється і склад такого рагу. Ну а для пізнього літа і початку осені важко придумати балі смачний варіант, ніж такий простий рецепт рагу з м'ясом і кабачками, звичайно, тут багато і інших овочів, але все-таки молоді свіжі кабачки складають основу і задають тон всьому блюду. З м'яса я найчастіше вибираю нежирну курячу грудку, але зі свининою або яловичиною вийде теж дуже смачно, ну трохи більш ласий. Так що вам залишається тільки дочекатися кабачкової сезону і зберегти цей рецепт приготування рагу з м'ясом і кабачками, ну а далі ви можете просто насолоджуватися всією сім'єю чудовий блюдом.

  • Куряче філе - 500 грам (або будь-яке інше м'ясо)
  • Кабачок - 1 кілограм
  • Баклажан - 700 грам
  • Помідори - 4 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Картопля - 2 штуки
  • Зелень свіжа - 60 грам (петрушка, кріп)
  • Масло рослинне - 100 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Окріп - 100-150 мілілітрів
рагу з м'ясом і кабачками - фото крок 1
Отже, приступимо. Насамперед чистимо моркву і цибулю, потім нарізаємо цибулю півкільцями, а морквину кружечками.
рагу з м'ясом і кабачками - фото крок 2
У казан наливаємо рослинне масло і обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості, потім додаємо до нього моркву. Смажимо овочі ще хвилин 5, періодично помішуючи їх.
рагу з м'ясом і кабачками - фото крок 3
Тепер промиваємо філе і нарізаємо на невеликі кубики, його так само викладаємо в казан і смажимо все разом 10 хвилин.
рагу з м'ясом і кабачками - фото крок 4
Поки м'ясо обсмажується, промиваємо кабачок і нарізаємо його кубиками, потім викладаємо в казан, tusim 5 хвилин.
рагу з м'ясом і кабачками - фото крок 5
Баклажани так само нарізаємо на кубики, додаємо до решти інгредієнтів і продовжуємо тушкувати овочі з м'ясом протягом 5 хвилин.
рагу з м'ясом і кабачками - фото крок 6
Вливаємо в казан окріп (100-150 мл).
рагу з м'ясом і кабачками - фото крок 7
Поки наше рагу кипить, чистимо і нарізаємо картоплю на невеликі шматочки. Викладаємо його в казан, робимо мінімальну температуру і тушкуємо рагу 20 хвилин під закритою кришкою.
рагу з м'ясом і кабачками - фото крок 8
Тим часом промиваємо та нарізаємо кубиками помідори і болгарські перці, а після закінчення 20 хвилин викладаємо їх так само в казан.
рагу з м'ясом і кабачками - фото крок 9
Знову накриваємо казан кришкою і тушкуємо все ще хвилин 10-15.
рагу з м'ясом і кабачками - фото крок 10
В самому кінці рагу необхідно поперчити і посолити, додати в нього подрібнений часник і зелень.
рагу з м'ясом і кабачками - фото крок 11
Тепер вогонь вимикаємо, накриваємо рагу кришкою і даємо йому хвилин 10 настоятися і дійти. А потім розкладаємо ароматне і соковите рагу по тарілках і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти