Рагу з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите тушковані овочі в самих різних варіаціях, тоді спробуйте приготувати рагу з гарбуза в домашніх умовах з яловичиною. Це ситне, ароматне і дуже смачна страва для всієї родини.
Гарбуз - дивовижний овоч, який відмінно підходить для солодкого сніданку, ситного обіду або легкої вечері. Вона може бути дуже різною, але завжди неймовірно апетитна і яскрава. Це дивно простий рецепт рагу з гарбуза з м'ясом, який обов'язково варто спробувати повторити на своїй кухні.
- Яловичина - 600-700 грам
- Гарбуз - 1 кілограм
- Вершкове масло - 50 грам
- Лимон - 1 штука
- Чебрець - 1 щіпка
- Розмарин - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Петрушка - 1 щіпка
1. Яловичину вимити, як слід обсушити і нарізати середніми шматочками. Посолити трохи і поперчити за смаком.
2. Паралельно поставити сковороду, в якій розтопити вершкове масло.
3. Викласти на сковороду м'ясо і обсмажити на сильному вогні до появи золотистої скоринки. Це дозволить йому залишатися в рагу з гарбуза в домашніх умовах соковитим. Після обсмажування зняти сковороду з вогню.
4. Тепер можна приступати до гарбузі. Її потрібно вимити, трохи обтерти рушником і очистити. Розрізати навпіл і акуратно дістати серцевину і насіння.
5. М'якоть нарізати невеликими кубиками однакового розміру.
6. Викласти обсмажену яловичину і гарбуз в сотейник з товстим дном. Також цей рецепт приготування рагу з гарбуза підійде і для мультиварки.
7. Зверху залити воду або бульйон. Вичавити сік лимона і відправити його в сотейник. Посолити і поперчити все за смаком, додати розмарин і чебрець (якщо є в гілочках - це відмінний варіант). Надіслати сотейник на вогонь і довести до кипіння.
8. Тепер можна прибрати вогонь до самого мінімуму (краще використовувати розсікач) і накрити кришкою. Залишити нудитися мінімум на 90 хвилин. Чим повільніше готуватиметься рагу, тим смачніше воно буде.