Рагу з гарбуза з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Яскраве і соковите блюдо, яке обов'язково припаде до смаку всім любителям корисної та смачної їжі. Пропоную вам звернути свою увагу на це дивно простий рецепт рагу з гарбуза з овочами.
Це відмінний рецепт приготування рагу з гарбуза з овочами, який може подаватися як окрему страву або з гарніром. У літній та осінній сезон в таке рагу можна використовувати абсолютно будь-які овочі, які є під рукою, - це зробити блюдо ще більш насиченим і смачним.
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Кмин - 1 щіпка
- Паличка кориці - 1 штука
- Гарбуз - 1 кілограм
- Картопля - 4-6 штук
- Гайка - 250 грам (заздалегідь приготовлений)
- Помідор - 3-4 штук
- Шафран - 1 щіпка
- Лимон - 0.5 штуки
- Оливки - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Ось такий досить простий список основних інгредієнтів, які входять в рецепт приготування рагу з гарбуза з овочами.
2. Цибулину необхідно нарізати дрібними кубиками, а часник пропустити через прес. Оливкова олія з'єднати з вершковим і відправити на сковороду. Коли масло розігріється, обсмажити цибулю і часником, додавши спеції.
3. Нут краще приготувати заздалегідь. Гарбуз і картоплю очистити, нарізати середніми кубиками. Помідори вимити, обдати окропом і зняти шкірку. Нарізати дрібно, зберігши для страви і сік. Якщо під рукою є бульйон, його можна використовувати для рагу (якщо ні, підійде і звичайна вода).
4. До обсмаженої цибулі з часником можна відправити картопля і гарбуз. Акуратно перемішати і залишити на сковороді на 3-5 хвилин.
5. Тепер саме час додати помідори, нут і дрібку шафрану для більш насиченого кольору. Залити все бульйоном або водою. Посолити, поперчити за смаком і довести до кипіння. Гасити рагу з гарбуза з овочами в домашніх умовах краще на повільному вогні і під закритою кришкою.
6. Якщо ви хочете додати страві особливу родзинку, тоді такі два інгредієнта просто незамінні - це лимон і оливки. Вони перетворюють класичний рецепт рагу з гарбуза з овочами в оригінальний варіант незвичайного страви.
7. Їх слід додати в самому кінці приготування, попередньо знявши рагу з вогню. От і все, страва готова до дегустації.