М'ясне рагу з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо закінчилися ідеї, а потрібно приготувати що-небудь ситне і смачне, то відмінним варіантом може стати ароматне м'ясне рагу з овочами, в яке можна додати практично всі, що є вдома.
М'ясне рагу з овочами - це прекрасний варіант для повноцінного обіду чи вечері. До того ж, блюдо можна кожен раз готувати по-новому - експериментуючи з інгредієнтами.
- М'ясо - 500 грам
- Лук-пориста - 100 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Стебло селери - 2 штуки
- Гриби - 200 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Червоне вино - 100 мілілітрів
- Помідори - 4-5 штук
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Сушені трави - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Свіжа зелень - 20 грам
1. Рецепт приготування м'ясного рагу з овочами починається з м'яса - в даному випадку використовується яловичина. Його необхідно вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками.
2. У сотейник або каструлю з товстим дном налити рослинне масло і розігріти. Відправити туди м'ясо і обсмажити до скоринки.
3. Тим часом можна зайнятися овочами. Ріпчасту цибулю і порей нарізати дрібно.
4. Морква вимити, очистити і нарізати кубиками. Часник почистити і подрібнити. Селера і гриби вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками.
5. До обсмаженого м'яса відправити овочі. Смажити близько 10 хвилин, періодично помішуючи.
6. Додати сіль і перець за смаком. Налити трохи червоного вина.
7. Свіжі помідори вимити, очистити від шкірки і відправити в сотейник (консервовані помідори додати разом з соком).
8. Саме час додати томатну пасту, сушені трави і лавровий лист. Влити бульйон або воду і гасити на мінімальному вогні.
9. Коли м'ясне рагу з овочами в домашніх умовах готове, додати свіжу подрібнену зелень, перемішати і зняти з вогню.