Молья де карне (португальське м'ясне рагу)
(покроковий рецепт з фото)
Молья де карне - традиційне португальське блюдо. Являє собою шматочки м'яса з картоплею, тушковані в дуже цікавому маринаді. Заходьте і дивіться, як приготувати Молья де карне.
Це традиційне португальське блюдо дуже смачне і цікаве. Шматочки яловичини маринуються в пиві, вини і томатному соусі, потім гасяться в цьому ж маринаді разом з цибулею і часником, а в самому кінці приготування - ще і з картоплею. М'ясо виходить найніжнішим, просто тане в роті! Блюдо дуже цікаве, тому цілком підійде для святкового столу! Оскільки рецепт традиційний, раджу вам точно слідувати рецептурою!
- Яловичина - 1 кілограм
- Картопля - 4 штуки
- Вино біле - 200 мілілітрів (сухе)
- Пиво світле - 200 мілілітрів
- Томатне пюре - 150 грам
- Часник - 3 зубчики
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Перець - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 4 штуки
- Кориця мелена - 1/4 чайних ложки
- Сіль - За смаком
1. М'ясо наріжте шматками середнього розміру.
2. Для маринаду змішайте вино, пиво, томатне пюре, всі спеції і прянощі.
3. Покладіть в маринад м'ясо, накрийте і приберіть в холодильник на 8-10 годин.
4. Цибулю і часник наріжте кубиком.
5. Викладіть м'ясо з маринадом в сковороду разом з цибулею і часником. Гасіть хвилин 30.
6. Видаліть лавровий лист. Додайте склянку води і тушкуйте під кришкою близько 2 годин.
7. Картопля почистіть, відваріть до напівготовності і додайте до м'яса. Гасіть ще 30 хвилин. Не забудьте посолити.
8. Подавайте рагу гарячим. Смачного!