Португальське тістечко з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Португальське тістечко "паштел-де-ната" - це десерт-тістечко у вигляді чашок з листкового тіста з заварним кремом. Оригінальний рецепт старанно оберігається, але можна спробувати.
Не помилюся, якщо скажу, що тістечка "пушту-де-ната" входять в число кулінарних символів Португалії. Рецепт цих тістечок тримається в секреті, але незважаючи на це, тістечка "розійшлися" по світу і сьогодні їх печуть у багатьох країнах. Можливо, що в оригінальних тістечок є якийсь секретний інгредієнт, але в цілому цей рецепт дуже схожий на них. Готувати дуже просто, дивіться покроковий рецепт і печіть із задоволенням. Однією штучкою точно не обійдетеся.
- Листкове тісто - 500 грам (готове, бездрожжевое)
- Молоко - 300 грам
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 35 грам
- Жовтки яєчні - 2 грами(2 великих або 4 дрібних)
- Обкладинка - 1 штука (в паличках)
- Cedra - 1 штука (одного лимона)
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 130 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти.
Влейте в сотейник 200 мл. Молока, додайте паличку кориці, цедру одного лимона (без білої частини), нагрійте до кипіння.
В останні 100 мл. Молока додайте борошно і добре розмішайте, щоб не було грудочок.
Влийте борошняну суміш в гаряче молоко, розмішайте.
Приготуйте цукровий сироп з води і цукру, доведіть до кипіння.
Влийте цукровий сироп в молочно-борошняну суміш, розмішайте.
Процідіть основу для крему, щоб видалити можливі грудочки, приберіть корицю і цедру.
Закрийте крем харчовою плівкою "встик", охолодіть до кімнатної температури.
Поки крем охолоджується, займіться "кошиками", для цього поверніть в щільний рулон пласт листкового тіста.
Наріжте тісто на кружечки товщиною 1, 5-2 см., з стандартного аркуша листкового тіста вагою 250 грам виходить 8 заготовок.
Приплющив руками тісто в корж і вкладіть його в формочку, піднявши бортики, щоб вийшла кошик.
Коли заварювана частина крему охолоне до кімнатної температури, введіть в нього 2-4 яєчних жовтки (в залежності від розміру), розмішайте.
Заповніть кремом все "кошики" не доходячи до країв приблизно 5 мм., при випічці крем буде підніматися вгору, це треба мати на увазі. Випікайте тістечка при температурі 250 градусів 20-25 хвилин, дивіться за готовністю.
Готові тістечка слід охолодити до кімнатної температури і подавати до столу, вони відмінно поєднуються з кавою.