Рецепт Португальське тістечко з заварним кремом фото

Португальське тістечко з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Португальська кухня
Тісто , Молочні продукти , Листкове тісто , Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Тістечко
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Португальське тістечко"Паштел-де-ната" - це десерт-тістечко у вигляді чашок з листкового тіста з заварним кремом. Оригінальний рецепт старанно оберігається, але можна спробувати.

Опис приготування:

Не помилюся, якщо скажу, що тістечка"пушту-де-ната" входять в число кулінарних символів Португалії. Рецепт цих тістечок тримається в секреті, але незважаючи на це, тістечка"розійшлися" по світу і сьогодні їх печуть у багатьох країнах. Можливо, що в оригінальних тістечок є якийсь секретний інгредієнт, але в цілому цей рецепт дуже схожий на них. Готувати дуже просто, дивіться покроковий рецепт і печіть із задоволенням. Однією штучкою точно не обійдетеся.

  • Листкове тісто - 500 грам (готове, бездрожжевое)
  • Молоко - 300 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Борошно - 35 грам
  • Жовтки яєчні - 2 грами(2 великих або 4 дрібних)
  • Обкладинка - 1 штука (в паличках)
  • Cedra - 1 штука (одного лимона)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода - 130 мілілітрів
португальське тістечко з заварним кремом - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
португальське тістечко з заварним кремом - фото крок 2
Влейте в сотейник 200 мл. Молока, додайте паличку кориці, цедру одного лимона (без білої частини), нагрійте до кипіння.
португальське тістечко з заварним кремом - фото крок 3
В останні 100 мл. Молока додайте борошно і добре розмішайте, щоб не було грудочок.
португальське тістечко з заварним кремом - фото крок 4
Влийте борошняну суміш в гаряче молоко, розмішайте.
португальське тістечко з заварним кремом - фото крок 5
Приготуйте цукровий сироп з води і цукру, доведіть до кипіння.
португальське тістечко з заварним кремом - фото крок 6
Влийте цукровий сироп в молочно-борошняну суміш, розмішайте.
португальське тістечко з заварним кремом - фото крок 7
Процідіть основу для крему, щоб видалити можливі грудочки, приберіть корицю і цедру.
португальське тістечко з заварним кремом - фото крок 8
Закрийте крем харчовою плівкою"встик" , охолодіть до кімнатної температури.
португальське тістечко з заварним кремом - фото крок 9
Поки крем охолоджується, займіться"кошиками" , для цього поверніть в щільний рулон пласт листкового тіста.
португальське тістечко з заварним кремом - фото крок 10
Наріжте тісто на кружечки товщиною 1, 5-2 см., з стандартного аркуша листкового тіста вагою 250 грам виходить 8 заготовок.
португальське тістечко з заварним кремом - фото крок 11
Приплющив руками тісто в корж і вкладіть його в формочку, піднявши бортики, щоб вийшла кошик.
португальське тістечко з заварним кремом - фото крок 12
Коли заварювана частина крему охолоне до кімнатної температури, введіть в нього 2-4 яєчних жовтки (в залежності від розміру), розмішайте.
португальське тістечко з заварним кремом - фото крок 13
Заповніть кремом все"кошики" не доходячи до країв приблизно 5 мм., при випічці крем буде підніматися вгору, це треба мати на увазі. Випікайте тістечка при температурі 250 градусів 20-25 хвилин, дивіться за готовністю.
португальське тістечко з заварним кремом - фото крок 14
Готові тістечка слід охолодити до кімнатної температури і подавати до столу, вони відмінно поєднуються з кавою.

Схожі рецепти