Рецепт Заварне тістечко з заварним кремом фото

Заварне тістечко з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершки , Яйця , Молоко
ПП рецепти , Пісні страви
На святковий стіл , День народження , 8 березня
Випічка , Солодке , Тістечко , Еклери
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вам дізнатися, як приготувати заварне тістечко з заварним кремом, тобто еклери. Це дуже ніжне, повітряне і легке в приготуванні тістечко. Це класичний рецепт приготування еклерів.

Опис приготування:

Знайомий смак з дитинства: еклери знає кожен, і напевно його хоч один раз готувала кожна господиня. Тістечко за цим рецептом завжди виходить дуже смачним, повітряним і ароматним. У крем я додаю збиті вершки, щоб він став більш ласий, а також лікер, щоб краще розкрився аромат крему. Заварне тісто дуже легке в приготуванні, з ним не виникне ніяких проблем, якщо остудити його перед додаванням збитих яєць.

  • Борошно - 165 грам(150 г в тісто, 15 г в крем)
  • Цукор - 140 грам(15 г в тісто, 125 г в крем)
  • Молоко - 250 мілілітрів (в тісто)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 100 грам (в тісто)
  • Яйця - 4 штуки
  • Жовтки - 5 штук
  • Крохмаль - 25 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів (для крему)
  • Ванілін - 1 Ст. Ложка
  • Лікер - 50 грам
  • Вершки - 1/2 склянки
  • Вершкове масло - 25 грам (для глазурі)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (для глазурі)
  • Какао - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - 50 грам
заварне тістечко з заварним кремом - фото крок 1
1. Приготуйте заварне тісто. Змішайте 150 грам борошна, 1 чайну ложку солі і 15 грам цукру.
заварне тістечко з заварним кремом - фото крок 2
2. Візьміть молоко (можна розбавити 50/50 з водою). Додайте вершкове масло і поставте на маленький вогонь. Коли масло розтане, збільште вогонь і швидко доведіть суміш до кипіння.
заварне тістечко з заварним кремом - фото крок 3
3. Додайте підготовлену борошняну суміш. Зніміть каструлю з вогню і все добре перемішайте. Повинен вийти кулька, який легко відстає від стінок каструлі. Тісто не потрібно сильно збивати, щоб воно не вийшло маслянистим.
заварне тістечко з заварним кремом - фото крок 4
4. Залиште тісто охолодитися приблизно на 15 хвилин. Далі поступово додайте в тісто 4 збитих яйця і поступово перемішуйте до отримання блискучої маси.
заварне тістечко з заварним кремом - фото крок 5
5. За допомогою кондитерського мішка викладіть тісто на деко смужками бажаної довжини. Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 15 хвилин, потім знизьте температуру до 190 градусів і випікайте приблизно 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
заварне тістечко з заварним кремом - фото крок 6
6. Коли тістечко спекла, зробіть в ньому дірочки знизу і з боків, щоб вийшов пар, і покладіть його на решітку для охолодження.
заварне тістечко з заварним кремом - фото крок 7
7. Приготуйте крем. Для цього візьміть 5 жовтків, додайте 125 грам цукру і все перемішайте. Додайте 25 грам борошна і 25 грам крохмалю. Додайте трохи підігрітого молока і перемішайте.
заварне тістечко з заварним кремом - фото крок 8
8. Перелийте суміш в каструлю до залишився молоку. Повільно підігрійте масу при безперервному помішуванні, доведіть до кипіння і проваріть 1 хвилину. Прохолодний крем, накривши плівкою. Додайте ванілін і лікер для аромату.
заварне тістечко з заварним кремом - фото крок 9
9. Додайте в крем збиті вершки, щоб він вийшов жирніше.
заварне тістечко з заварним кремом - фото крок 10
10. За допомогою кондитерського мішка наповніть заготовки кремом і обмокніте в глазур. Для глазурі зміщайте вершкове масло, молоко, какао, цукрову пудру. Підігрійте все на маленькому вогні, помішуючи, щоб отримати однорідну консистенцію.
заварне тістечко з заварним кремом - фото крок 11
11. Еклери готові, смачного!

Схожі рецепти