Заварне тістечко
(покроковий рецепт з фото)
Легендарні заварні тістечка - улюблені ласощі не тільки діточок, але і багатьох дорослих. Хочу поділитися своїм варіантом приготування пишних і смачних тістечок з масляним кремом. Спробуйте!
До вашої уваги - простий рецепт, який розповість, як приготувати заварне тістечко. Весь процес складається з трьох етапів: приготування і випічка тіста, приготування крему і шоколадної глазурі. Подбайте про наявність кондитерського мішка для тесту і кулінарного шприца для начинки, це допоможе вам акуратно і красиво сформувати і начинити тістечка кремом. Хай щастить!
- Борошно - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Вершкове масло - 300 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 2 грами
- Яйця - 4 штуки
У каструльку вливаємо склянку води і кладемо 100 грам масла, ставимо на вогонь. Як тільки масло розтопиться, кладемо дрібку солі і дрібку цукру.
Засипаємо борошно, перемішуємо дерев'яною лопаткою. Перекладаємо тісто в миску і даємо йому охолонути. По одному вбиваємо 3 яйця, перемішуємо. 4 яйце розділіть на жовток і білок. Жовток додайте в тісто, а білок знадобиться трохи пізніше.
Застеляємо деко папером для випічки. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і рівномірно відкидають на деко. Відправляємо в духовку на 35 хвилин, температура - 200 градусів.
Приготуємо крем. На водяній бані збиваємо білок з 4 ст. L. Цукру до повного розчинення останнього.
Додайте 180 грам м'якого масла. Збийте.
Готові остиглі тістечка акуратно розрізаємо збоку і начиняє кремом.
Приготуємо глазур. Молоко вливаємо в сотейник, додаємо 2 ст. L. Цукор і какао. Кип'ятимо і відразу ж додаємо 20 грам масла. Перемішуємо.
Занурюємо тістечка в шоколадну глазур. Потім відправляємо для застигання і зберігання в холодильник. Смачного!