Тістечко з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю домашню випічку, часто готую її самостійно, замість покупної. Якщо ви також любите випічку, пропоную поповнити скарбничку рецептом, як приготувати тістечко з заварним кремом.
Немає нічого смачнішого домашньої випічки, приготовленої з любов'ю. Заварний крем можна використовувати не тільки для тістечок, він відмінно підходить для тортів або інших десертів. Не буду довго розповідати, а пропоную приступити до приготування.
- Вода - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок(6 ст. Ложок для тіста, 2 ст. Ложки для глазурі)
- Борошно - 200 грам(150 г для тесту, 50 г для крему)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Яйце - 3 штуки
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершки - 175 мілілітрів (не менше 30%)
- Ваніль - За смаком
- Жовток - 3 штуки
- Цукрова пудра - 75 грам
- Чорний шоколад - 115 грам
1. В сотейник вливаю воду, додаю вершкове масло (6 столових ложок), відправляю сотейник на вогонь і доводжу суміш до кипіння, потім прибираю з вогню. Борошно заздалегідь просівають і з'єдную з дрібкою солі, цукру, всипав сухі інгредієнти в сотейник і відправляю на плиту, дерев'яною лопаткою енергійно помішують до того моменту, поки тісто не стане відставати від стінок. Забираю каструлю з вогню і залишаю на 5-7 хвилин.
2. У трохи остигнула масу вбиваю яйця, після кожного перемішую лопаткою. Тісто виходить гладке, але не таке рідке, як на оладки.
3. Деко застеляють пергаментом. Тісто перекладаю в кондитерський мішок і формую тістечка, викладаю їх на відстані 2 см інше інше.
4. Розігріваю духовку до 220 градусів і відправляю в неї деко, випікаю 10 хвилин, а потім дістаю і роблю невеликий отвір всередині кожного, знову відправляю лист в вимкненому духовку.
5. Для крему: в сотейник вливаю молоко, додаю вершки (33%) і ваніль, прогріваю на середньому вогні, але не доводжу до кипіння. В іншій мисці збиваю жовтки з цукровою пудрою, до них додаю борошно. Вводжу жовтки з борошном тонкою цівкою в сотейник на плиті і перемішую, потім прибираю з вогню і остуджують. Уже остиглий крем відправляю в холодильник.
6. Дістаю тістечка з духовки і акуратно роблю надріз у верхній частині, всередину кладу 1-2 чайні ложки заварного крему і закриваю.
7. Для соусу: змішую шоколад з маслом і розтоплюю в мікрохвильовій печі, поливаю отриманої суміш тістечка і залишаю до застигання. Смачні тістечка з заварним кремом готові, смачного!