Баскський пиріг з вишнею і заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже смачний пиріг з вишневою начинкою за особливим рецептом. Рецепт - для справжніх любителів випічки. Читайте, як приготувати баскський пиріг з вишнею і заварним кремом, і беріться за справу!
Смачний вишневий пиріг родом із сонячної Іспанії - до ваших послуг. Спробуйте на собі європейську кухню. Дізнайтеся, як приготувати баскський пиріг з вишнею і заварним кремом. І порадуйте своїх близьких і гостей ароматною і смачною випічкою!
- Cedra - 1 штука (одного лимона)
- Вишня - 200 грам
- Борошно - 460 грам
- Яйця - 7 штук
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 штука
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 350 грам
- Молоко - 700 мілілітрів
Для початку розберемося з кремом. Змішуємо 5 жовтків (які ми отримуємо з 5 яєць), ванільний цукор і половинку натертої цедри лимона до однорідної маси. Після цього додаємо борошно і знову ж перемішуємо. Тепер вливаємо трохи теплого молока, інтенсивно перемішуючи.
Починаємо варити наш крем. Поставте його на маленький вогонь. Весь цей час суміш необхідно перемішувати, тому рекомендую вам не відволікатися. Ви зрозумієте, коли крем буде повністю готовий (він загусне).
Приступаємо до готування тесту. Як завжди починаємо з того, що розтираємо вершкове масло разом з цукром. Потім додаємо збитий білок (що залишився від 5-ти яєць), одне яйце і другу половину натертої цедри лимона. Сильно перемішувати не варто. Додаємо борошно і розпушувач, на цьому етапі слід ретельно замісити тісто ложкою. Скачує отримане тісто в кульку.
Починаємо збирати наш пиріг. Для цього необхідно відокремити чверть тесту і відкласти її в сторону. Все тісто викладаємо у форму для запікання. Формуємо бортики, разравниваем тісто по дну форми. Викладаємо на нього рівномірно всю вишню, накриваємо її тістом, яке ми попередньо відклали і розкатали.
Загорніть краї пирога, зверху викладіть кільця бананів для прикраси. Потім візьміть один яєчний жовток, розведіть його з водою, змастіть їм верхівку пирога. Після цього ставимо пиріг у духовці на 45 хвилин (при температурі 180 градусів). Як тільки пиріг охолоне, подавайте його на стіл.