Рецепт Відкритий пиріг з заварним кремом фото

Відкритий пиріг з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Молочні продукти, Пісочне тісто, Яйця, Молоко, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Випічка, Солодке, Пироги

Пиріг з ніжною начинкою на пісочної кірці - це неймовірний десерт. Його можна приготувати навіть на свято, всі будуть в захваті від рецепта, як приготувати відкритий пиріг із заварним кремом.

Пісочну основу для пирога можна зробити з печива, розмоловши його в крихту або зробити пісочне тісто. Пиріг до столу варто подавати тільки після охолодження. Його можна прикрасити корицею, цукровою пудрою або кокосовою стружкою. Начинка вийде ніжна і повітряна.

  • Молоко - 3 склянки
  • Вершкове масло - 130 грам
  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 1, 5 склянки(¾ склянки + 0, 5 склянки)
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 2 щіпки
  • Обкладинка - 1-2 чайних ложок
відкритий пиріг з заварним кремом - фото крок 1
1. У чашу комбайна викладіть 1, 5 склянки борошна (без гірки), додайте 0, 5 склянки цукру, 115 грам вершкового масла, щіпку солі. Збийте все до утворення крихти.
відкритий пиріг з заварним кремом - фото крок 2
2. Викладіть отриману основу в форму для запікання і розрівняйте, сформувавши бортики. Запікайте основу в розігрітій до 180 градусів духовці 18-20 хвилин.
відкритий пиріг з заварним кремом - фото крок 3
3. В цей же час в сотейник вилийте молоко і додайте вершкове масло, варіть до розчинення масла.
відкритий пиріг з заварним кремом - фото крок 4
4. Змішайте в окремій мисці борошно, що залишилося, цукор, крохмаль, яйця, ваніль і дрібку солі. Збийте все до однорідної консистенції.
відкритий пиріг з заварним кремом - фото крок 5
5. Влийте яєчну суміш в киплячу молочну масу (маленькі бульбашки), гарненько перемішайте весь час ложкою.
відкритий пиріг з заварним кремом - фото крок 6
6. Варіть суміш, безперервно помішуючи, до утворення густої консистенції. Зніміть сотейник з вогню і збивайте ще 1 хвилину.
відкритий пиріг з заварним кремом - фото крок 7
7. Вилийте приготований заварний крем в форму з випеченої кіркою і посипте корицею, залиште до охолодження, потім відправте в холодильник.

Схожі рецепти