Відкритий пиріг з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з ніжною начинкою на пісочної кірці - це неймовірний десерт. Його можна приготувати навіть на свято, всі будуть в захваті від рецепта, як приготувати відкритий пиріг із заварним кремом.
Пісочну основу для пирога можна зробити з печива, розмоловши його в крихту або зробити пісочне тісто. Пиріг до столу варто подавати тільки після охолодження. Його можна прикрасити корицею, цукровою пудрою або кокосовою стружкою. Начинка вийде ніжна і повітряна.
- Молоко - 3 склянки
- Вершкове масло - 130 грам
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки(¾ склянки + 0, 5 склянки)
- Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 щіпки
- Обкладинка - 1-2 чайних ложок
1. У чашу комбайна викладіть 1, 5 склянки борошна (без гірки), додайте 0, 5 склянки цукру, 115 грам вершкового масла, щіпку солі. Збийте все до утворення крихти.
2. Викладіть отриману основу в форму для запікання і розрівняйте, сформувавши бортики. Запікайте основу в розігрітій до 180 градусів духовці 18-20 хвилин.
3. В цей же час в сотейник вилийте молоко і додайте вершкове масло, варіть до розчинення масла.
4. Змішайте в окремій мисці борошно, що залишилося, цукор, крохмаль, яйця, ваніль і дрібку солі. Збийте все до однорідної консистенції.
5. Влийте яєчну суміш в киплячу молочну масу (маленькі бульбашки), гарненько перемішайте весь час ложкою.
6. Варіть суміш, безперервно помішуючи, до утворення густої консистенції. Зніміть сотейник з вогню і збивайте ще 1 хвилину.
7. Вилийте приготований заварний крем в форму з випеченої кіркою і посипте корицею, залиште до охолодження, потім відправте в холодильник.